Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start werkzaamheden binnenstad Weert

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Weert

30 mei 2001

In diverse fases worden straten en pleinen afgesloten VOLGENDE WEEK STARTEN WERKZAAMHEDEN BINNENSTAD WEERT

Een flink deel van de Weerter binnenstad wordt vanaf 5 juni a.s. opgeknapt. Deze werkzaamheden maken deel uit van de revitalisering van de binnenstad, waarbij de Muntpromenade, de Beekstraat en het Collegeplein al klaar zijn.
Het gaat nu om de aanpak van de Nieuwe Markt, de Van Berlostraat, de Meikoel en de Markt. De werkzaamheden duren tot 12 november, waarbij het werk twee maal wordt stilgelegd. Eén keer voor de bouwvakvakantie van 13 juli tot en met 6 augustus en één keer in de kermisperiode van 17 september tot en met 8 oktober.
Het werk wordt door aannemingsbedrijf B.L.M. uit Wessem uitgevoerd in fases, waarbij telkens een deel van een straat of plein wordt afgesloten.

Op de Nieuwe Markt wordt een deel van de parkeerplaats vanaf 5 juni bestemd voor de keten, materiaalopslag e.d. van de aannemer.

Fase 1a
Gestart wordt met het gedeelte van de Markt tussen de Langstraat, de Maasstraat en de Meikoel. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 11 juni en 5 juli.
De bereikbaarheid van de straten in de binnenstad tijdens deze fase is als volgt:

* De Maasstraat is uitsluitend bereikbaar vanaf de Emmasingel. Doorgang naar andere straten is niet mogelijk.
* De Langstraat is bereikbaar vanaf de Wilhelminasingel en de Nieuwe Markt. Doorgang naar de Markt/Korenmarkt is niet mogelijk.
* De Martinuskerk, de Muntpromenade, de Beekstraat, de Hoogstraat en de Oelemarkt zijn bereikbaar via de ingang aan de Korenmarkt. Doorgang naar de Langstraat en de Meikoel is niet mogelijk.

Fase 1b
Tijdens deze fase wordt de Meikoel aangepakt, waaronder de bestrating aan de achterkant en twee zijkanten van het museum Jacob van Horne. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 11 juni en 13 juli a.s. en zijn dus vóór de bouwvakantie gereed.
De bereikbaarheid van de straten in de binnenstad tijdens deze fase is gelijk aan die bij fase 1a.

Fase 2
In fase 2 zijn de Nieuwe Markt en de Van Berlostraat aan de beurt, incl. de bevoorradingsstraat achter de winkels aan de oostzijde van de Nieuwe Markt.
De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7 augustus en 17 september en tussen 8 en 18 oktober. In de tussenliggende kermisperiode liggen de werkzaamheden stil.
Alle straten in de binnenstad zijn bereikbaar vanaf de ingang aan de Korenmarkt. Doorgang via Nieuwe Markt en Van Berlostraat is niet mogelijk.

Fase 3
Het gedeelte van de Markt tussen de Muntpromenade, de Beekstraat en de Hoogstraat wordt in fase 3 onder handen genomen. Die werkzaamheden worden uitgevoerd na de kermis en zullen op 10 november gereed zijn.

* De bereikbaarheid van de straten in de binnenstad tijdens deze fase:

* De Muntpromenade is uitsluitend bereikbaar vanuit winkelcentrum de Munt;

* De Beekstraat is uitsluitend bereikbaar via de Hogesteenweg of de Hoogpoort. Doorgang naar de Markt is niet mogelijk;
* De Hoogstraat is uitsluitend bereikbaar via de Kasteelsingel. Doorgang naar de Markt is niet mogelijk;

* De overige straten zijn bereikbaar via de singels, de ingang aan de Korenmarkt en de ingang aan de Nieuwe Markt.

Afsluiting Nieuwe Markt voor auto's
Vanaf 7 augustus a.s. wordt de Nieuwe Markt parkeervrij en wordt deze opgenomen in de regeling afsluiting binnenstad met de daartoe behorende openingstijden. Ter hoogte van de ingang van de parkeergarage in het Ursulinencomplex wordt een afsluitinstallatie geplaatst.
Over ontheffingsmogelijkheden voor het berijden van de promenades is een folder beschikbaar in het Infocentrum in de hal van het stadhuis ("Autoverkeer uit de binnenstad") . Ook is meer informatie verkrijgbaar bij mw. M. Steen van de afdeling Stadstoezicht en gebruik, tel. 575 295.

Voetgangers
Tijdens de werkzaamheden aan de straten en pleinen is de doorgang voor voetgangers altijd mogelijk. Desondanks zal het werk toch de nodige overlast tot gevolg hebben. De gemeente en de aannemer zullen trachten dit tot een minimum te beperken.

Bevoorraden
Tijdens de uitvoering van het werk is het niet toegestaan met (vracht)auto's de straten of pleinen te berijden. Het is mogelijk winkels te bevoorraden met palletwagens, containers of anderszins. Daarvoor worden tijdelijke voorzieningen getroffen in de vorm van rubberen loopmatrassen of plankiers.

Ontheffinghouders
Ondernemers en bewoners van de binnenstad die voor een parkeerplaats in het centrum een ontheffing hebben, krijgen van de gemeente voor de duur van het werk een parkeerplaats in de omgeving toegewezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie