Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland presteert goed in Europese R&D-subsidies

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

NEDERLAND PRESTEERT GOED IN EUROPESE R&D-SUBSIDIES

In 2000 waren Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen zeer goed vertegenwoordigd in Europese R&D-subsidies. Dit blijkt uit cijfers van Senter/EG-Liaison, Nederlands informatie- en adviesbureau voor Europese R&D. Nederland scoort vooral op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van intermodaal transport en energietechnologie. Maar liefst 13 procent van de ruim tweehonderd gesubsidieerde projecten op het gebied van energie wordt gecoördineerd door een Nederlandse organisatie. Nederlandse onderzoekers zijn zelfs in 18 procent van de gevallen trekker van projecten op het gebied van landtransport en maritieme technologie. R&D-projecten waarbij Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen betrokken zijn, ontvingen naar ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie