Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persconferentie vangstmogelijkheden haring en wijting

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

MIN LNV: Persuitnodiging Wijziging Datum

nr. 55 05-06-2001

Persuitnodiging; wijziging datum.

De visserijbiologen van het Advisory Committee for Fisheries Management (ACFM) maken vandaag, dinsdag 5 juni hun adviezen bekend over de vangstmogelijkheden in 2002 voor haring en wijting. Het gaat om haring in de Noordzee, de Atlanto Scandische haring in de Noorse Zee en de blauwe wijting die ten westen van de Britse eilanden voorkomt.

De EU bewindslieden van visserij stellen in december 2001 de toegestane vangsthoeveelheden voor 2002 vast. Daaraan voorafgaand doet de Europese Commissie hiertoe een voorstel op basis van onder andere biologische adviezen van het ACFM. Nederland is in het ACFM, onderdeel van de International Council for the Exploration of the Sea (ICES), vertegenwoordigd door het DLO- Rijksinstituut voor Visserijonderzoek (RIVO-DLO).

De Nederlandse vertegenwoordigers in het ACFM geven vanmiddag om 14.00 uur op het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (Bezuidenhoutseweg 73) een toelichting op hun adviezen.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd de presentatie van de adviezen bij te wonen.

05 jun 01 11:16

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie