Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

E-stars.nl opent aanval op jobsites met selective jobsite

e-stars.nl opent aanval op algemene jobsites met selective jobsite

Amsterdam, 5 juni 2001 - Geen jobsite waar ieder bedrijf zomaar vacatures mag plaatsen, maar een selective site: alleen de Top 100 van de 2500 internet en e-commercebedrijven in Nederland mogen op www.e-stars.nl hun vacatures plaatsen. Het doel van e-stars.nl volgens oprichter en 100% eigenaar Jurgens & van Huystee: mensen die in de e-industrie willen werken, helpen bij het vinden van een werkgever die toekomst biedt. Tegelijkertijd met de lancering van de site, heeft e-stars.nl een boek met diepgaande informatie van de Top 100 uitgegeven en toegezonden aan alle abonnees van LAN Internetworking Magazine (7.000) en emerce (30.000). Het boek (met voorwoord van Roel Pieper) is vanaf vandaag ook verkrijgbaar in de winkel en bij bol.com.

Meer bezoekers per bedrijf dan Monsterboard
Omdat op e-stars.nl maximaal 100 bedrijven tegelijk adverteren en op Monsterboard afgelopen jaar gemiddeld 3500, moet e-stars.nl één-vijfendertigste van het bereik van Monsterboard halen (100 / 3500) om gemiddeld evenveel bezoekers per bedrijf te halen. Mede-oprichter Maurits van Huystee: 'Uitgaande van de bezoekersaantallen die Monsterboard communiceert, betekent dit dat wij 11.500 unieke bezoekers per maand moeten halen om beter te scoren dan Monsterboard. Met de lancering van het boek en de geplande marketinginspanningen voor dit jaar denken wij uit te komen op minimaal 20.000 unieke bezoekers per maand.' Inmiddels heeft e-stars.nl ruim 400 vacatures op de site staan, bij in totaal 75 van de 100 e-stars.

Objectiviteit
Om onafhankelijkheid en objectiviteit te kunnen garanderen, heeft e-stars.nl het onderzoek naar de Top 100 kostenloos uitgevoerd en de Feiten & Cijfers van deze Top 100 gratis in kaart gebracht. Van Huystee: 'Er zijn veel mensen die willen werken in de e-industrie, maar niet bij ieder bedrijf. Daarom stellen ze prijs op een objectieve selectie en diepgaande objectieve informatie. Ze willen geen wervende PR-verhalen lezen die door de bedrijven zelf geschreven of geregisseerd zijn.' Inkomsten van e-stars.nl komen voort uit vacature-abonnementen.

De selectie
Voor het maken van de selectie kregen bedrijven punten voor winst, vergaard venture capital, het aantal medewerkers in Nederland en buitenland en het aantal vestigingen dat vanuit Nederland in het buitenland is opgezet. Randvoorwaarden zijn dat een bedrijf minimaal 50% van haar omzet uit internet of e-commerce activiteiten haalt en minimaal 20 medewerkers heeft.

Continuïteit en winst
Van de 100 bedrijven gaven 81 bedrijven aan dat de continuïteit in ieder geval voor de middellange termijn (minimaal 3 jaar) gegarandeerd is. De overige 19 bedrijven deden hier geen uitspraak over, meestal maakten deze bedrijven onderdeel uit van een beursgenoteerd concern dat geen koersgevoelige informatie vrij mag geven. Ten aanzien van de winst en winstverwachtingen deden 68 bedrijven een uitspraak: 51% maakte winst in 2000, 75% verwacht dit jaar winst te maken en 94% verwacht in 2002 winstgevend te zijn.

Feiten & Cijfers
De Feiten & Cijfers van ieder bedrijf in het boek en op de site geven antwoord op de belangrijkste vragen die een werkzoekende heeft, zoals:
* Wat doet het bedrijf precies?

* Wat valt er te zeggen over de arbeidsvoorwaarden?
* Wat doet het bedrijf aan training?

* Wat zijn de internationale carrièremogelijkheden?
* Wat zijn de financiële kerncijfers?

* Met welke programmeertalen en technieken wordt er gewerkt?
* Etc.
Om het vergelijken eenvoudig te maken, geeft ieder bedrijf antwoord op dezelfde 16 vragen.

De e-stars pocket
De Top 100 e-companies in je pocket (ISBN nummer: 90-5594-221-9, 224 pagina's, verkoopprijs: ' 15,-) is vanaf vandaag verkrijgbaar in de erkende boekhandel.

Over Jurgens & Van Huystee
Jurgens & Van Huystee is in 2000 opgericht door Tiago Jurgens en Maurits van Huystee. Tiago Jurgens was daarvoor onder andere verantwoordelijk voor de introductie van het dagblad Metro in Nederland. Maurits van Huystee was zelfstandig copywriter voordat hij met Jurgens & van Huystee begon.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met e-stars.nl, T 020-6168666, F 020-6167975, E info@e-stars.nl of maurits@e-stars.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie