Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: gewonde bij botsing

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 5-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 5 juni 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man gewond bij botsing
Een 29-jarige inwoner van Groningen raakte maandagnacht ernstig gewond, nadat hij op de Weg der Verenigde Naties in Groningen komende van de richting Julianaplein, met zijn personenauto achter op een vrachtauto met oplegger reed, die werd bestuurd door een 28-jarige inwoner van Hoogezand. Hij raakte daardoor de macht over zijn voertuig kwijt, waarna de auto nog enkele keren tegen de vangrail stuiterde alvorens tot stilstand te komen. De Stadjer liep daarbij ernstige verwondingen op aan het hoofd. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie vermoedde dat de man gedronken had, werd bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het promillage. Het verkeer is tijdelijk omgeleid gedurende de bergingswerkzaamheden.

Groningen: autokrakers aangehouden
Na een tip heeft de politie maandagavond een 20-jarige inwoner van Groningen en een 21-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. Zij waren betrokken geweest bij de inbraak in een personenauto op een parkeerterrein langs de Lubeckweg in de stad. Voorbijgangers hadden dit gezien en volgden de beide mannen, terwijl ze de politie waarschuwden. Deze kon de beide mannen even later aanhouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Uithuizermeeden: bekeuring voor vissen met fuiken Een 18 en een 19-jarige inwoner van Uithuizermeeden zijn maandag bekeurd voor het vissen met palingfuiken in de Emmapoldertocht bij hun woonplaats. Ze werden betrapt toen ze bezig waren een fuik leeg te halen. Ze hadden geen vergunning.

Leek: alcomobilist
Een 22-jarige automobilist uit Oldekerk is maandagnacht op de Oldebertweg bij Leek aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek bijna 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: bromfietsdieven
De politie heeft maandagmiddag aan Fluitekruid in Bedum een 15-jarige en een 16-jarige jongen, beiden uit Groningen aangehouden. De twee probeerden een bromfiets weg te nemen van de oprit bij een woning aan de Meidoorn in Bedum. Ze werden echter betrapt door de eigenaar van de brommer, een 19-jarige Bedumer die de dieven samen met zijn vader wist te achterhalen. Een derde metgezel van de daders wist te ontkomen. De knapen zijn naar het politiebureau gebracht en verhoord. Ze bekenden de diefstal. Na verhoor zijn ze heengezonden. De bromfiets is ter beschikking gesteld van de eigenaar.

Delfzijl: inbreker aangehouden
Aan de Kuilsburg in Delfzijl heeft de politie maandagmiddag een 43-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een woning aan de Meraklaan in Delfzijl. Hij werd daarbij betrapt door omwonenden die de man achterna gingen. Ze raakten hem in de buurt kwijt, maar bij een onderzoek samen met gewaarschuwde politiemensen werd de verdachte gesignaleerd aan de Kuilsburg. Hij bleek te hebben geprobeerd een raam van een garage op te breken. Hij had geen kans gezien iets weg te nemen. De man is naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij bleek samen met zijn 8-jarig zoontje de Pinksterfeesten te hebben bezocht. Zijn kind had hij enige tijd alleen gelaten om te gaan inbreken. Toen de man werd aangehouden had hij zijn zoon inmiddels weer opgezocht en wilde weer aan de feesten gaan deelnemen.

Ter Apel: agressie tegen skeelers
Een 15-jarige meisje uit Ter Apel is maandagmiddag mishandeld door een automobilist op de Bentlagestraat in haar woonplaats. Het meisje was samen met haar 16-jarige vriendin aan het skeeleren. Een automobilist kon, mede door een geparkeerde auto, niet passeren en toeterde tegen de skeelerende meiden. Eén van hen maakte het bekende middelvingergebaar naar de automobilist toen die even later wel voorbij kon rijden. De man, een 64-jarige man uit Ter Apel, werd daarop zo kwaad dat hij stopte en de meisjes aansprak. Het meisje dat het gebaar had gemaakt ging er vandoor en de andere ging met de automobilist in discussie. Ze gaf, volgens de verklaring van de automobilist, een grote mond waarop hij zijn zelfbeheersing verloor en haar een schop tegen een been gaf. Het kind waarschuwde de politie. De man is door de politie verhoord. Hij heeft bekend het meisje te hebben geschopt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Het slachtoffer liep geen noemenswaardig letsel op.

Vierhuizen: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Vierhuizen, gemeente De Marne, zijn maandagavond een 30-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Kloosterburen gewond geraakt. Ze zaten samen in een auto, bestuurd door de vrouw. Die raakte door nog onbekende oorzaak de controle over de auto kwijt en botste naast de weg tegen enkele bomen. Beide inzittenden raakten in de wagen bekneld en moesten met behulp van de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Ze zijn allebei met diverse verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. De auto is door een berger afgesleept. De bestuurster bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ten gevolge van het opgelopen hoofdletsel kon de vrouw geen blaastest afleggen. In het ziekenhuis weigerde ze mee te werken aan een bloedproef. Daarvoor wordt tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie