Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Eemland zuid: soepblikken vallen van vrachtwagen

Datum nieuwsfeit: 05-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 9.40 uur
Lading verloren

AMERSFOORT Maandagavond om acht uur verloor een bestuurder van een vrachtwagen, een 48-jarige man uit Wijk bij Duurstede, een deel van zijn lading op de uitvoegstrook van de A28 komend uit de richting van Leusden naar de A1 richting Apeldoorn.

Bij het nemen van de bocht begon de lading, pallets met blikken soep, te schuiven. Over een afstand van 200 meter lagen de blikken soep over de rijbaan, waardoor de rijbaan versperd was en het verkeer over de vluchtstrook moest rijden. De ravage is opgeruimd, waarna de weg weer volledig vrij gegeven kon worden.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van maandag op dinsdag om kwart voor twee controleerden surveillerende agenten een passerende auto op de Evertsenstraat. Bij het aanspreken van de man kwam de agenten een alcohollucht tegemoet.

De bestuurder, een 50-jarige man uit Amersfoort, moest daarop een blaastest doen, die wees uit dat de hij teveel gedronken had. Hij moest meekomen naar het bureau voor een ademanalysetest. De test gaf aan dat de Amersfoorter een alcoholpromillage van 1,4 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een boete van 900 gulden en een rijverbod van 6 uur op.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Maandagochtend om ongeveer kwart over zeven kreeg de politie een melding binnen van een slingerende auto op de A1 tussen Amersfoort en Barneveld. Een getuige had de auto zien rijden met lekke band en beschadigde rechterzijde. De gewaarschuwde politie trof de wagen aan op de vluchtstrook.

De bestuurder, een 59-jarige man uit Oldenzaal, moest een blaastest afnemen, maar weigerde op de juiste wijze aan de test mee te werken. Op het politiebureau werkte hij eveneens niet mee aan de ademanalysetest. Daarop is het rijbewijs van de man ingevorderd en een proces verbaal opgemaakt. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie