Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijks proefalarm sirenes

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Uithoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Uithoorn

Jaarlijks proefalarm sirenes
Op woensdag 6 juni a.s. om 12.00 uur worden overal in Nederland de sirenes getest. Dit is het jaarlijkse luide proefalarm op de eerste woensdag van juni. Als u dus op 6 juni de sirenes hoort, weet u dat er niets aan de hand is.

Als op andere tijdstippen de sirene gaat, geldt:

Ga direct naar binnen
U moet zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde gebouw binnengaan. Dat geldt voor iedereen: dus ook als u buiten aan het werk bent of onderweg bent. Kinderen en leerkrachten die op school zijn moeten daar blijven.
Geef mensen die bij u aanbellen gelegenheid om te schuilen. Waarschuw mensen die de sirene niet opmerken. Ga in geen geval bellen met het nationale alarmnummer 1-1-2 of met de plaatselijke politie, brandweer of ambulancedienst. De telefooncentrales en mobiele netwerken kunnen dan overbelast raken, wat ernstige gevolgen heeft voor het op gang komen van de hulpverlening.

Sluit deuren en ramen
Sluit onmiddellijk alle deuren en ramen. Stel ook eventuele ventilatiesystemen buiten werking. Dit is het veiligst.

Zet radio of tv aan
Informatie en nadere instructies bij rampen en zware ongevallen krijgt u via Radio Noord-Holland ( 95,2 Mhz ether en 102.0 Mhz kabel ). Zo hoort u het snelst wat u moet doen. Ook via AT5 teletekstpagina's 376 t/m 380 en via de gemeentelijke website www.uithoorn.nl zal het gemeentebestuur informatie verstrekken.

Geef het door......rechts gaat voor!

Sedert 1 mei jl. moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat.

Bij het nagaan van de effecten van deze maatregel is nagegaan of het vanuit een oogpunt van verkeersveiligheid wenselijk is dat bestuurders van motorvoertuigen op gelijkwaardige kruispunten aan van rechts komende bestuurders van langzaam verkeer voorrang moeten verlenen. Dit bleek niet op alle kruisingen het geval. Op die kruisingen zijn daarom haaientanden aangebracht en voorrangsborden geplaatst.

Het is echter niet in alle gevallen verplicht om én haaientanden aan te brengen én borden te plaatsen.
Op fietspaden en op een ten opzichte van de doorgaande weg ondergeschikte zijtak van een T-kruispunt kan worden volstaan met het aanbrengen van uitsluitend haaientanden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie