Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijks proefalarm in Wageningen

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Jaarlijks proefalarm: woensdag 6 juni om 12.00 uur

Jaarlijks op de eerste woensdag in juni om 12.00 uur 's middags gaat bij u in de buurt de sirene af. Dit is een test van de sirene die wordt gebruikt bij rampen en andere calamiteiten. Dit jaar is dat op 6 juni (volgende week woensdag). De sirene gaat om 12.00 uur drie keer.

Als de sirene op een andere dag in het jaar gaat, kunt u het signaal niet negeren, er is dan echt iets aan de hand. Als de sirene gaat geldt nog steeds de vaste regel: ga direct naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio (Omroep Gelderland 103.3 FM) of tv (TV Gelderland, kanaal S16) aan.

Naar binnen
Ook als u niet thuis bent geldt deze regel. Bent u buiten aan het werk, bent u aan het winkelen of u zit in de auto, dan moet u direct ergens naar binnen gaan. Dat kan een huis zijn, maar ook een winkel of een openbaar gebouw. Vraagt iemand om onderdak laat hem of haar dan schuilen.

Opvang
Als uw kinderen op dat moment op school zitten, kunt u ervan uitgaan dat er op school voor hen wordt gezorgd. U moet ze niet gaan halen. De schoolleiding heeft net als de gemeente een rampenplan klaar liggen. Ook voor mensen in bejaardentehuizen of ziekenhuizen wordt door de leiding en het personeel gezorgd voor goede opvang. Alle grotere instellingen hebben hun eigen rampenplan. Zij weten wat ze moeten doen in geval van een ramp.

Telefoon
In géén geval moet u gaan telefoneren. Dit is om te voorkomen dat het netwerk overbelast raakt. U moet dus ook niet bellen met het nationale alarmnummer 1-1-2. Wat er aan de hand is, hoort u via de radio en televisie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie