Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cross-Cultural Management Seminar

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Excelleren over de grenzen heen:

RSM en Instituto de Empresa

organiseren Cross-Cultural Management seminar

Rotterdam, 26 april, 2001- Cross-cultural management is een sleutelwoord voor iedere manager die leiding geeft aan een internationaal team. Van 6 tot 9 juni organiseren de Rotterdam School of Management (RSM) en het Instituto de Empresa in Madrid een driedaags seminar over dit onderwerp. De bijeenkomst zal managers belangrijke inzichten verschaffen over leiderschap in een multi-culturele werkomgeving.

"Het cross-cultural management seminar biedt managers state-of-the-art kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn om optimaal te opereren in een internationale omgeving", aldus Professor Margarita Mayo van het Instituto de Empresa, een van de docenten van het seminar. "Het seminar maakt de deelnemers niet alleen duidelijk wat hun eigen culturele waarden en normen zijn, het zal hen ook meer bewust maken van de effecten van meerdere culturen. Hierdoor zijn ze in staat om hun effectiviteit als manager van multi-culturele teams te vergroten." Professor Slawomir Magala van de RSM voegt daaraan toe: "Omgaan met multiculturele organisaties, bedrijven, instituten en netwerken vereist een nieuwe competentie. Die komt niet vanzelf, die moet je leren."

Het seminar omvat onder andere simulatiespelen, workshops persoonlijke vaardigheden, bespreking van actuele casussen en presentaties van theorieën en modellen. Door het seminar samen te organiseren beogen de RSM en het Instituto de Empresa een internationale groep deelnemers en docenten samen te stellen. Deze multiculturele groep zal een stimulerende en interessante leeromgeving creëren voor de deelnemers.

Managers die hun internationale managementvaardigheden graag willen aanscherpen om in multiculturele situaties effectiever te kunnen handelen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan het seminar. Inschrijven kan tot 31 mei a.s. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal drie jaar leidinggevende ervaring hebben, een academisch of vergelijkbaar niveau hebben en dat ze de Engelse taal in voldoende mate beheersen.

# # #

Voor meer informatie over de Rotterdam School of Management kunt u contact opnemen met: Jacqueline van Marle of Zita Schwab
Afdeling Marketing and Communications
Tel: 010 - 408 22 22; Fax: 010 - 452 95 09
e-mail: (jmarle@rsm.nl) <mailto:jmarle@rsm.nl> of (zschwab@rsm.nl)

N.B. Een Engelstalige versie van dit persbericht is beschikbaar.

De Rotterdam School of Management (RSM) is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De RSM stelt zich ten doel een "center of excellence" te zijn op het gebied van internationale managementopleidingen. Wereldwijd staat de RSM bekend als een zeer internationale en innovatieve business school. Al geruime tijd behoort de RSM tot de beste business schools van de wereld. Naast de gerenommeerde MBA programma's biedt de RSM een scala aan op maat gesneden in-company opleidingen, en open management cursussen voor professionals in het bedrijfsleven en in de publieke sector.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie