Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unit 4 Agresso breidt security marktaandeel fors uit

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Bron: Unit 4 NV
Zoek soortgelijke berichten
Unit 4 NV

PERSBERICHT

Unit 4 Agresso breidt haar internationale security marktaandeel fors uit via strategische overname van ICON Systems, een vooraanstaande Duitse leverancier van 'value added' security oplossingen

Sliedrecht, 6 juni 2001 - Unit 4 Agresso NV, software ontwikkelaar en leverancier van secure e-Business oplossingen, heeft het voornemen ICON Systems GmbH over te nemen. De value added distributeur ICON Systems is één van de grootste leveranciers van internet gerelateerde security oplossingen in Duitsland. Deze overname past in het streven van Unit 4 Agresso om ook in de security markt binnen Europa een toppositie in te nemen. De activiteiten van ICON Systems sluiten perfect aan bij de internet activiteiten van Unit 4 Agresso op het gebied van security en internet connectivity. ICON Systems levert aan meer dan 800 kleine en grote resellers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook netwerk- en systeem integrators behoren tot de klantenkring evenals Telco's, ISPs, ASPs en MSPs. Over 2000 realiseerde ICON Systems een omzet van ca. 11 miljoen euro. Per ultimo 2000 waren bij ICON Systems dertig security professionals werkzaam. De acquisitie zal dit jaar naar verwachting een bijdrage leveren van 0,03 euro aan de winst per aandeel Unit 4 Agresso (op basis van 23,6 miljoen uitstaande "gesplitste" aandelen per 5 juni).

Met deze overname van ICON Systems geeft Unit 4 Agresso verder invulling aan haar doelstelling het marktaandeel en het klantenbestand in de Europese security markt te verstevigen. Tevens vergroot Unit 4 Agresso zo haar consultancy capaciteit en kan ze zich meer richten op gespecialiseerde diensten betreffende internet en e-business.

ICON Systems verkoopt producten van marktleiders en technologische koplopers als Check Point, NOKIA, SonicWALL, StoneSoft, Rainfinity, Trend Micro, ISS, RSA Security, Nortel/Alteon, Siemens en WebSense.

De strategische overname biedt beide partijen de nodige kracht om in Europa een leidende leverancier van security oplossingen te worden. Aangezien beide bedrijven een gelijksoortig en complementair productassortiment kennen, levert dit op Europese schaal extra inkoop power op. Daarnaast zal een nieuwe geografische markt zeer goede kansen creëren voor andere, individuele producten en diensten (zoals bijvoorbeeld managed services).

De resultaten van ICON Systems zullen per 1 januari 2001 worden geconsolideerd. De voorgenomen acquisitie zal deels uit eigen middelen van Unit 4 Agresso worden gefinancierd en deels door de uitgifte van 50.000 nieuwe aandelen Unit 4 Agresso. Deze aandelen zullen onderhands worden geplaatst bij de verkopende aandeelhouders/management en vallen onder een zogenaamde "lock-up". Het zittende management zal verantwoordelijk blijven voor een verdere succesvolle uitbouw van het bedrijf in en om Duitsland.

Profiel ICON Systems
ICON Systems GmbH is een Duitse value added distributeur van beveiligingsoplossingen voor het internet en netwerken en is gevestigd in Halbergmoos bij München International Airport. Sinds de oprichting in 1994 heeft ICON uitsluitend zaken gedaan met resellers. Er wordt niet rechtstreeks aan eindgebruikers verkocht. Het productassortiment bestaat uit innovatieve technologieën en complementaire diensten voor UNIX (Sun, HP, Linux en IBM) en Microsoft platform resellers.

Door de specialisatie op het gebied van netwerk en internet gerelateerde beveiligingsproducten is ICON Systems een van de meest succesvolle distributeurs geworden in een snel groeiende markt.

ICON Systems is recent nog onderscheiden door Check Point met een Award "als de meest waardevolle distributeur in centraal en midden Europa" voor het jaar 2000.

Toonaangevende A-merk leveranciers van innovatieve security oplossingen hebben met ICON Systems distributiecontracten afgesloten. ICON Systems ondersteunt haar klanten met hoogwaardige commerciële en technische kennis zoals technische trainingen (geautoriseerde training centers voor zowel Check Point als Nortel/Alteon), security workshops, pre- en after- sales ondersteuning, hardware- & software onderhoudscontracten en software "subscription" service.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie