Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dick Taman van Tie Holding benoemd tot chairman eBES

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Tie Holding NV

DICK RAMAN VAN TIE BENOEMD TOT CHAIRMAN EBES

woensdag, 6 juni, 2001

Amsterdam

CEN/ISSS eBusiness Board for European Standardisation (eBES) heeft Dick Raman, President en CEO van het beursgenoteerde B2B eCommerce software bedrijf TIE Holding NV, benoemd tot Chairman. Deze organisatie wordt na de voltooiing van het ebXML framework de belangrijkste Europese speler in de verbetering en implementatie van ebXML.

Volgend op het succes van ebXML heeft het CEN Informatie Society Standaardisatie Systeem (CEN/ISSS) met de oprichting van eBES een nieuw platform gecreëerd voor de standaardisatie van op XML gebaseerde eBusiness in Europa. Dit platform is de opvolger van EBES, het Europese onderdeel van UN/EDIFACT en in XML/EDI. De voornaamste doelstelling van eBES is het stimuleren van de technologische ontwikkelingen in de uitwisseling van elektronische business data.

In het wereldwijde debat zal eBES het Europese standpunt verdedigen van de noodzaak van een multilinguïstische en multiculturele benadering van de standaardisatie van B2B data uitwisseling. Het voorziet in informatie over de nieuwe technologieën met betrekking tot standaardisatie en input van de wereldwijde processen gedefinieerd door ebXML, OASIS en UN/CEFACT. Nadruk wordt gelegd op de rol van kleine en middelgrote bedrijven, zonder daarbij de organisaties te negeren die reeds grote investeringen hebben gedaan in eCommerce en deze willen exploiteren. Nu de specificaties van ebXML zijn geratificeerd, is het framework beschikbaar voor bedrijven om de B2B eCommerce efficiënt toe te passen. eBES staat garant voor het tonen van de voordelen van ebXML aan Europese organisaties.

John Ketchell, Directeur CEN/ISSS: We zijn zeer verheugd dat Dick Raman bereid is om de drijvende kracht achter eBES te zijn. Hij heeft grote invloed in de wereld van B2B eCommerce en een heldere visie op Europese ontwikkelingen.

Dick Raman is President en CEO van TIE Holding NV. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, werkte hij als consultant bij IBM Nederland. In 1987 verliet hij IBM en startte zijn eigen bedrijf dat software ontwikkelde voor Electronic Trading. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met vijf dochterondernemingen en wereldwijd dertig agentschappen. Sinds 2 maart 2000 staat dit bedrijf onder de naam TIE Holding NV genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs. Daarnaast is hij Head of Delegation bij UN/CEFACT voor EEMA en Team Leader van het Quality Review Team bij de Steering Group van ebXML.

Profiel TIE
TIE Holding NV ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBCs) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking (Collaboration). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Judith Poulus ( ((info@TIEglobal.com)))
Tel. (020) 658 99 03
Website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie