Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Co Rentmeester geeft masterclass voor jonge fotografen

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten

Aanmelden tot 24 mei 2001
Co Rentmeester geeft vijfdaagse masterclass voor jonge fotografen

Van 6 juni tot en met 10 juni geeft Co Rentmeester een gratis masterclass voor jonge fotografen, assistenten en talentvolle studenten.
Co Rentmeester (1936, Amsterdam) is een gelauwerd fotojournalist. Hij woont en werkt sinds veertig jaar als fotograaf in de Verenigde Staten. Hij won de World Press Photo, ontving de Best Sports Picture-award van WPP en werd gekozen tot Magazine Photographer of the Year. Hij won voor zijn sportfoto's in LIFE de Leica-award en The National Geographic plaatste zijn serie "The Netherlands Ode tot Ice". Hij werkte o.a. voor LIFE, Sports Illustrated, People, Stern en The New York Times Magazine.
Rentmeester heeft naast een journalistieke carrière ook veel ervaring met commerciële opdrachten. Hij fotografeerde bijvoorbeeld voor Marlboro en AEG. Maart 2001 ontving hij voor zijn hele oeuvre de KLM/Paul Huf Award.
Uitgangspunt van de Masterclass is discipline en fotojournalistiek gekoppeld aan een commerciële locatieopdracht.
De deelnemers aan de Co Rentmeester Mastercclass worden op pad gestuurd met een digitale of analoge camera, daarna moeten zij hun productie scannen, beelden selecteren en hun werk vanaf het beeldscherm presenteren. Binnen vijf dagen moeten de complete serie zijn afgerond. Co Rentmeester begeleidt de jonge fotografen in organisatie, productie, thematiek, commercie en discipline. Voor de Co Rentmeester Masterclass kunnen zich in totaal vijftien deelnemers aanmelden. Jonge fotogafen die in aanmerking willen komen, moeten zich met een geschreven motivatie via e-mail opgeven bij Fotofestival Naarden onder vermelding van "Co Rentmeester Masterclass"; het e-mail adres is (office@fotofestival.com). Op 24 mei zal een bestuurscommissie de vijftien gelukkigen selecteren. Meer informatie over Fotofestival Naarden en de Masterclass is te vinden op fotofestival.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie