Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijks proefalarm sirenes (Nieuwegein)

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Woensdag 6 juni: Sirenedag
Op woensdag 6 juni om 12.00 uur gaan overal in Nederland de sirenes af. Dit gebeurt om te testen of het systeem nog goed werkt. De sirenes zijn bedoeld om de bevolking te waarschuwen in geval van een ramp of een zwaar ongeval of ernstige vrees daarvoor. De jaarlijkse sirenedag in juni vervangt de vroegere maandelijkse testen op de eerste maandagen van de maand.

De Wet Rampen en Zware Ongevallen bepaalt dat gemeenten een centrale rol spelen bij de rampenbestrijding in Nederland en ook de verantwoordelijkheid voor voorlichting op dit terrein dragen. Sinds 1994 is een daarop gebaseerde Maatregel van Bestuur van kracht waarin gemeenten worden verplicht jaarlijks de inwonende bevolking te informeren over alarmering bij rampen en andere ongevallen. Eens per vijf jaar zet de gemeente een uitgebreide campagne op. In Nieuwegein zal dat gebeuren in 2003.Invoerdatum 23-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie