Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D-toets Concert op 'Sint Frans' in Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Concert Marcel van Gog (trompet) en Pauwel Wiertsema (blokfluit) op "Sint Frans"

Op woensdag 6 juni zullen Marcel van Gog (trompet) en Pauwel Wiertsema (blokfluit) hun D-toets doen.
De toets,of beter gezegd het concert, is openbaar en wordt gehouden in de Bovenzaal van St-Frans (gebouw De Nobelaer) aanvang 20.00 uur. Het belooft een zéér interessant concert te worden met o.a. werken van Bulla, Vizutti, Telemann, Arban, Loeillet en Bonsel. De begeleiding is in handen van Bea de Jong (piano en klavecimbel). Iedereen is welkom en de toegang is gratis!
Een D-toets is een bijzondere gebeurtenis, want er zijn maar weinig leerlingen die dit niveau (na ongeveer 9 jaar) halen. Natuurlijk heb je hier talent voor nodig, maar daar red je het niet alleen mee. Véél studeren op je instrument en je hobby serieus nemen is noodzakelijk. Dit laatste geldt zéér zeker voor Marcel en Pauwel.

Pauwel volgt al 9 jaar blokfluitles (sopraan- en alt) bij zijn docent Kees Schrauwen. De 18 jarige Pauwel heeft een turbulent jaar achter de rug, want behalve zijn lessen op Sint Frans studeert hij dit jaar ook af op het Gymnasium en is hij onder andere voorzitter van het Europees Jongerenparlement.

Marcel volgt zijn lessen bij docent Gerard Smits. Alweer voor het 7e jaar. Behalve trompetles doet hij dit jaar zijn eindexamen op VMBO (bakker) en is de 16 jarige al enige jaren de eerste trompettist van Harmonie Constantia.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie