Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chef kabinet burgemeester Utrecht met pensioen

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

CHEF KABINET BURGEMEESTER UTRECHT, MR A.J. EIJKMAN, GAAT MET PENSIOEN

Op woensdag 6 juni 2001 zal de heer mr A.J. Eijkman, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, afscheid nemen als Chef Kabinet van de Burgemeester van Utrecht. De heer Eijkman is 32 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Utrecht en vanaf 1982 werkzaam in zijn huidige functie. HIj wordt opgevolgd door de heer J.C.M. Kuperus, die sinds 1992 plaatsvervangend Chef Kabinet is.

De heer Eijkman begon zijn loopbaan in 1969 als medewerker van de afdeling Algemene Zaken en was tevens plaatsvervangend Chef Kabinet. In de begin jaren '70 heeft hij een belangrijk aandeel gehad bij de totstandkoming van het eerste Utrechtse rampenplan, dat nadien de grondslag vormde voor de Rampenwet. De heer Eijkman heeft vele binnen- en buitenlandse ontvangsten georganiseerd, waaronder staats- en officiële bezoeken uit onder meer Luxemburg, Ierland, Hongarije, Venezuela en Nicaragua.

Mede door zijn toedoen zijn de aflopen twee decennia aan ruim 1.400 Utrechters een Koninklijke Onderscheiding en aan ca. 250 Utrechters een Stedelijke Onderscheiding toegekend. De heer Eijkman was onder meer secretaris van de Vereniging Oud Raadsleden, secretaris Jury Tolerantieprijs en is secretaris van de door de gemeente opgerichte Stichting Internationale Solidariteit Utrecht (SISU). Deze laatste functie blijft hij na zijn pensionering vervullen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie