Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Almere en het landelijk proefalarm

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Landelijk proefalarm (30 mei 2001)

Woensdag 6 juni om 12.00 uur wordt het alarm van het sirenestelsel weer getest. Dit is een jaarlijkse en landelijke proef om te kijken of het Waarschuwings- en alarmeringssysteem (WAS) goed functioneert. De gemeente Almere en brandweer bereiden zich hier op voor.

Het proefalarm van het WAS zal als volgt te werk gaan: op 6 juni klinkt om er om 12.00 uur één alarmsignaal gegeven, het alarmsignaal duurt één minuut en 26 seconden en het wordt herhaald om 12.05 uur en 12.10 uur.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken start 20 mei met een landelijke en regionale voorlichtingscampagne over het proefalarm op 6 juni. De campagne zal te zien en te horen zijn in de regionale en landelijke media.

Als er een echte ramp plaatsvindt, of zich een zwaar ongeval voordoet en de sirene gaat, ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of televisie aan.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie