Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pvda: minister moet eventueel bij de IB-groep ingrijpen

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 6 juni 2001

PVDA-FRACTIE: MINISTER MOET EVENTUEEL BIJ DE IB-GROEP INGRIJPEN

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil het toezicht van de minister van OCW op de IB-Groep vergroten. De IB-Groep is belast met de uitvoering van de studiefinanciering en de tegemoetkoming studiekosten. Honderduizenden studenten en hun ouders hebben met de IB-Groep te maken en er zijn al lang klachten over het functioneren (met name als het gaat om de telefonische bereikbaarheid).

PvdA-woordvoerder Rehwinkel: 'Er zijn meer voorbeelden van tekortschietend functioneren. Onlangs is bij vernieuwing van de automatisering van de IB-Groep 60 miljoen gulden verloren gegaan. Het wordt echt tijd dat de minister de teugels aantrekt.' De PvdA-fractie zal vanavond tijdens een kamerdebat samen met D66 en CDA voorstellen dat de minister voortaan telkens goedkeuring aan de jaarrekening en het meerjarenbeleidsplan van de IB-Groep moet verlenen. De minister dient het functioneren van de IB-Groep beter te volgen en, indien dit tekortschiet, zijn goedkeuring aan jaarrekening en meerjarenbeleidsplan eventueel te onthouden.

Voor nadere informatie: Peter Rehwinkel 070-318 2750

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie