Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Syntens presenteert eerste jaarverslag

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
-Submit
Het mkb zit te springen om kennis

'Syntens presenteert eerste jaarverslag'

Den Haag, 6 juni 2001

Onder het thema "Innoveren doe je samen" presenteerde Syntens aan haar opdrachtgevers en samenwerkingspartners haar eerste externe jaarverslag. Daarin geeft minister Jorritsma aan dat je succesvol vernieuwen niet alleen doet, maar dat je samen sterker staat. Tijdens een feestelijk evenement ontving de heer R. Bemer, directeur-generaal voor Innovatie van het Ministerie van EZ, het eerste Journaal 2000.

Inspelen op nieuwe kansen, aanpassen aan veranderende omstandigheden, gebruik maken van nieuwe mogelijkheden. Tijdige vernieuwing is voor het Nederlandse bedrijfsleven van wezenlijk belang. Dat geldt zeker ook voor het midden- en kleinbedrijf. Het mkb zit echter te springen om kennis. Deze bedrijven hebben minder gemakkelijk toegang tot state of the art kennis. Kennisinstituten, onderwijsinstellingen en adviesbureaus hebben een berg aan kennis te vergeven. Syntens vervult een stimulerende en bemiddelende rol in het bij elkaar brengen van deze partijen om het innovatief vermogen van het mkb te vergroten.

Staaltjes van techniek
De feestelijke uitreiking van het Journaal 2000 vond plaats bij Donkervoort automobielen in Lelystad, een van de bedrijven die door Syntens is begeleid op de weg naar vernieuwing. Bij deze enige sportwagenfabrikant van Nederland worden handmatig de Donkervoorts gemaakt...staaltjes van techniek. Syntens fungeert voor dit bedrijf als klankbord en intermediair bij het optimaliseren van het productontwikkelingsproces. Ook zorgt Syntens ervoor dat Donkervoort snel in contact komt met bijvoorbeeld bedrijven uit de branche om mee samen te werken of bijvoorbeeld met mensen die nieuwe producten maken of kennen uit ervaring.

Syntens
Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, ondersteunt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf via tal van projecten bij innovatie in de meest brede zin van het woord. Syntens levert expertise op het gebied van Nieuw Ondernemerschap, Informatie & Communicatietechnologie, Product & Procesontwikkeling, Personeel & Organisatie, Samenwerken en Marketing & Strategie. Doel is het rendement van die bedrijven door vernieuwing en verbetering te verhogen. Het gaat dan om kennis op technologisch, commercieel, organisatorisch en bedrijfsmatig gebied. De adviseurs van Syntens werken onafhankelijk en koppelen - via hun uitgebreide kennisnetwerk van bedrijven en instellingen - de ondernemer aan de juiste (markt)partijen. Syntens wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, dat hiermee het vernieuwend vermogen - en daarmee de concurrentiepositie - van het midden- en kleinbedrijf wil stimuleren. De organisatie telt in totaal circa 450 mensen verspreid over 16 vestigingen in Nederland waarvan een Centraal Kantoor in Den Haag.


--einde bericht--
Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie