Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Secretaris Productschap Wijn ontvangt Mérite Agricolo

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
WIJNINFO.NL NIEUWS

Wim F. de Graaf onderscheiden met de Mérite Agricolo

PERSBERICHT

Den Haag, 6 juni 2001

De secretaris van het Productschap Wijn,
Wim F. de Graaf, ontving vandaag uit handen van de Franse landbouwattaché Madame Elisabeth Mercier de prestigieuze onderscheiding Mérite Agricole. De feestelijke uitreiking vond plaats in het kantoorgebouw van het Productschap Wijn in Den Haag in het bijzijn van het bestuur van het Productschap Wijn, pers en genodigden.

De Mérite Agricole is een onderscheiding die bij hoge uitzondering wordt uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Franse landbouwproduct. Wim F. de Graaf ontving zijn mérite als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de wijnhandel in het algemeen en de Franse wijn in het bijzonder.

Wim F. de Graaf is sinds 1994 secretaris van het Productschap Wijn. Het Productschap Wijn behartigt zowel de individuele als de collectieve belangen van de wijnsector in Nederland. In de Nederlandse wijnsector verdienen ongeveer 15.000 mensen hun dagelijks brood. Er zijn in ons land

plus minus 800 bedrijven die professioneel wijn importeren. Daarnaast houden bottelarijen, groothandelaren en detailhandels- en horecaverkooppunten zich bezig met de bewerking, opslag, distributie en afzet van wijn.

In 1999 werd in Nederland ruim 1.5 miljoen hl Franse wijn ingevoerd tegen een waarde van 744 miljoen gulden. Hiermee is Frankrijk verreweg de belangrijkste leverancier van wijn voor de Nederlandse markt.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie:

Productschap Wijn
PR & Communicatie
Josée van Rooij
Tel. 070-3708326
e-mail: (wic@wijninfo.nl)
Internet: www.wijninfo.nl

Openlucht wijnproeverij zondag 1 juli

DE GOUDEN REAEL
KUIPERS COMPANY
SALBURG WINES UNLIMITED

Openlucht wijnproeverij zondag 1 juli

Beste wijnliefhebber,

Wij nodigen u uit om op zondagmiddag 1 juli vanaf 1500 tot 1900 uur alweer onze vierde gezamenlijke wijnproeverij bij te wonen. Zoals u inmiddels van ons gewend bent, organiseren wij iedere wijnproeverij net even anders dan de vorige...dus komen!

Kuipers Company presenteert dit keer wit en rood uit de Loire en Salburg Wines Unlimited zal enkele Zuid-Franse & Italiaanse wijnen laten proeven. In totaal zo'n 25 regiospecifieke wijnen allen variërend, zowel in soort als prijsklasse.

Voor deze zomerse wijnproeverij maken we gebruik van de mogelijkheden in de open lucht op Het Stenen Hoofd bij de Westerdoksdijk. Dit is een bijzondere locatie aan het IJ met een rijke historie.

De stichting Het Stenen Hoofd organiseert hier culturele en recreatieve evenenementen zoals theater en muziek met 'buffet sur place'. De wijnproeverij past ons inziens perfect in dit zomerseizoen. Patron/cuisinier Her Jobse van Restaurant De Gouden Reael verzorgt traditiegetrouw iets te eten, dit keer diverse bijpassende kaassoorten en gegrilde hapjes.

Als men het over wijnproeven heeft, wordt altijd gesproken over geuren en aroma's. Maar wat voor aroma's ruikt men nou eigenlijk...? Dit keer bieden wij als eerste wijnimporteurs van Nederland een unieke en exclusieve Aromapresentatie door aromaspecialist Valentina Hulsman. Zij presenteert op deze zondagmiddag een exclusieve en subtiele wijnaromabar......……..

Geheel in de sfeer van het wijnproeven, hapjes eten en aroma's opsnuiven, zal de middag met nostaligische Franse accordeon muziek worden omlijst.

Overigens, of het nu mooi weer is of niet..., de wijnproeverij gaat door. Er staat een loods op Het Stenen Hoofd die bij minder mooi weer afgesloten kan worden en waar de proeverij dan plaats heeft. Het Stenen Hoofd ligt in Het IJ aan de Westerdoksdijk te Amsterdam naast nr 40 en de vernieuwde Graansilo's. Vanaf het Centraal Station is het bereikbaar met bus 35 (halte Barentszplein) of ongeveer 10 minuten lopen langs de IJ-oever (zie plattegrond ).

De tegemoetkoming in de kosten bedraagt dit keer hfl 50,-. U ontvangt bij de entree een proeflijst. En om alle voorbereidingen goed te kunnen doen, verzoeken wij u zo spoedig mogelijk te reserveren. Vanzelfsprekend hanteren we ook een maximum aantal deelnemers.

Voor nadere informatie en reserveren, kunt u contact opnemen met Her Jobse en Neline Kuipers op

tel.nr. 0621242224 en fax 020-6257317 of met Sander Salburg 020-7762667 of 0624632210.

U kunt natuurlijk ook via e-mail reserveren: (1juli@winesunlimited.nl)

Neem uw wijnvrienden mee en tot 1 juli aanstaande!

Neline Kuipers, Her Jobse, Sander Salburg & Maarten Jeroen Kortmann


--
Dit is een bericht van de Wijninfo.nl mailservice
Kijk voor aan- en afmelden op www.wijninfo.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie