Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw verwijssysteem naar parkeergelegenheden in Breda

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

06-06-2001

Nieuw verwijssysteem naar parkeergelegenheden in Breda
De gemeente Breda gaat 11 nieuwe dynamische tekstborden plaatsen voor de bewegwijzering naar parkeergelegenheden. Op deze borden kan een tekst vanaf één centrale locatie worden geplaatst of veranderd. Deze zogenaamde DPRIS-borden (Dynamisch ParkeerRoute Informatie Systeem) zijn een uitbreiding van de bestaande statische tekstborden, die aan de invalswegen van de stad staan.

De nieuwe dynamische tekstborden geven de weggebruikers op tijd informatie over de beschikbaarheid van parkeerterreinen in de stad en verwijzen als dat nodig is door naar andere parkeerplaatsen. Ook kan op deze borden tijdens koopzondagen en koopavonden bekend worden gemaakt dat het systeem van betaald parkeren op die momenten van kracht is.

Vanaf september 2000 heeft de gemeente een proef gehouden met een dynamisch tekstbord aan de Claudius Prinsenlaan. Dit proefbord is getest op zichtbaarheid, leesbaarheid en op een aantal technische aspecten (makkelijk te programmeren, storingsgevoeligheid). De resultaten van deze proef zijn positief. Ook uit de burgerenquête blijkt dat het bord een toegevoegde waarde heeft voor het op tijd informeren van bezoekers, het bevorderen van het gebruik van parkeerterreinen en de doorstroming van het verkeer in de binnenstad van Breda.

Breda, 6 juni 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie