Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Amersfoortse ondersteunt ondernemers bij reÏntegratie

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht De Amersfoortse

ONDERNEMERS KRIJGEN BIJ REÏNTEGRATIE ONDERSTEUNING VAN DE AMERSFOORTSE

Ondernemers krijgen steeds meer financiële verantwoordelijkheid om het ziekteverzuim en de WAO-instroom van hun medewerkers terug te dringen. Als het aan de commissie-Donner ligt, moeten ondernemers in de nabije toekomst gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers een nieuwe baan aanbieden in het eigen bedrijf of elders.

WAO nieuwe stijl Nu de miljoenste WAO'er in zicht komt, stelt de commissie-Donner ingrijpende wijzigingen voor in de WAO. Van de WAO nieuwe stijl kunnen alleen volledig en duurzaam arbeidsongeschikten gebruikmaken. Gedeeltelijk arbeidsongeschikten kunnen dan geen aanspraak meer maken op de WAO. Voor de ondernemer zijn de financiële gevolgen van Donners aanbevelingen ingrijpend.

Reïntegratiepolis van De Amersfoortse Voor het uit handen geven van deze grote financiële risico's en de reïntegratiebegeleiding doen veel ondernemers een beroep op De Amersfoortse. De Amersfoortse onderstreept haar rol als reïntegratiespecialist door een reïntegratiepolis te verstrekken. De klant ziet hiermee direct op welke reïntegratiediensten hij kan rekenen. De reïntegratiepolis van De Amersfoortse is één van de gratis Extra's die deel uitmaken van het Amersfoortse PersoneelsPlan. Met het PersoneelsPlan verzekert de ondernemer zich naast een flexibele pensioenregeling tegen vele ondernemers- en werknemersrisico's, die samenhangen met arbeidsongeschiktheid, ziektekosten en overlijden. Met deze Extra's zorgt de ondernemer ervoor dat het langdurig ziekteverzuim kan worden teruggedrongen, ook als Donners aanbevelingen in werking treden.

Intensieve ondersteuning Ondernemers vinden bij De Amersfoortse intensieve ondersteuning bij het voorkomen van langdurig verzuim. Zo beschikt De Amersfoortse over een eigen arbeidskundige dienst en interventiespecialisten en heeft zij een samenwerkingsverband met het reïntegratiebedrijf 'Keerpunt'.

Meer informatie? Wilt u weten wat de Amersfoortse Extra's voor uw onderneming kunnen betekenen? Vraag uw assurantieadviseur, want hij geeft ondernemers met De Amersfoortse Extra's CD-presentatie hierin graag inzicht.


De Amersfoortse Verzekeringen
Drs. R.J.M. Otten
directeur Commerciële Zaken & Marketing
Telefoon: (033) 464 2418

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie