Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: snelheidscontroles in Reuver

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 6-06-2001
Mediabericht 06-06 (laatste bericht)

REUVER - Politie start snelheidscontroles

REUVER Op de N271 in Reuver (de Rijksweg Venlo-Roermond) gaat de politie vanaf volgende week (week 24) met regelmaat snelheidscontroles houden. Binnen de Reuverse bebouwde kom wordt op dit moment de doorgaande weg gereconstrueerd. Om het verkeer veilig door het centrum te leiden is er behalve een verkeersregeling met verkeerslichten ook een maximunsnelheid van 30 km/u ingesteld. Ook voor de veiligheid van de wegwerkers. De uitvoerder van de werkzaamheden én de politie van de basiseenheid Swalmen zijn tot de conclusie gekomen dat met name de gereden snelheden veel hoger zijn dan de toegestane 30 km/u. Met alle gevaren van dien voor fietsers, voetgangers en wegwerkers. Reden voor de politie om op gezette tijden de snelheden te gaan controleren.

VENLO - Verdubbeling politietoezicht werpt vruchten af

VENLO Het verdubbelen van het politietoezicht in de binnenstad van Venlo op de zaterdagavond heeft geleid tot een vermindering van het uitgaansgeweld. Dat is geconstateerd in een vergelijking van de periodes van het eerste kwartaal van het jaar 2000 met dat van dit jaar. Uit deze vergelijking blijkt een daling van 13%, hetgeen een aantal van 20 incidenten betekent.

Evenals in het jaar 1999 is door de politie van het distrikt Venlo een analyse gemaakt over het geweld op straat in 2000. In tegenstelling tot de zorgen die met betrekking tot dit onderwerp werden uitgesproken in het driehoeksoverleg van maart, kan aan de hand van deze nieuwe analyse gesteld worden dat het straatgeweld binnen het totale distrikt in 2000 met 31 incidenten is gedaald ten opzichte van 1999. Dit is een percentage van 4%. Met name de sterke daling binnen de basiseenheden Helden met 28 incidenten (22%) en Tegelen 55 gevallen (26%) is opmerkelijk te noemen. Daartegenover staat echter een stijging in het centrum van Venlo met 15% of 40 incidenten. Deze stijging is met name te relateren aan een toename van het zogenaamde uitgaansgeweld. Hierop is begin dit jaar door de politie reeds geanticipeerd door een verdubbeling van het toezicht in de binnenstad op de zaterdagavond. Wat het driehoeksoverleg echter verwondert, is de sterke fluctuatie van het aantal uitingen van straatgeweld. Mede om die reden is er op het moment overleg met medewerkers van de universiteit van Maastricht om het geweld binnen het distrikt breder en meer diepgaand te onderzoeken. Dit onderzoek bevindt zich op dit moment in een oriënterende fase. Op het moment dat deze plannen concreter zijn zal de voorzitter van het driehoeksoverleg u hierover op zijn initiatief meer uitvoerig informeren.

WELL Wapen in beslag genomen

Well Bij een controle aan de grensovergang bij Well zijn vanmiddag twee kogelgeweren en diverse soorten munitie in beslag genomen. De eigenaar, een 49-jarige man uit het Duitse Weeze, werd aangehouden. Nadat de agenten zagen dat de bestuurder van een personenauto vanuit de richting Duitsland ons land binnenkwam om te gaan tanken, controleerden zij de wagen. Daarin zagen de agenten enkele hagelpatronen, een doosje scherpe patronen en een mes liggen. Dit was aanleiding om de bestuurder te vorderen zijn wagen te doorzoeken. Hoerop werd door hem een kogelgeweer overhandigd. Dit geweer werd in geladen toestand in de wagen vervoerd. Bij doorzoeken van de wagen werd nog een kogelgeweer met telescoopvizier aangetroffen evenals diverse soorten munitie. Hierop werd hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt in het kader van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie