Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Ede schenkt oude computers aan Stichting Furbie

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gemeente Ede schenkt oude computers aan Furbie

Wethouder Kampman heeft namens de gemeente Ede een contract met de Stichting Furbie Computers; de stichting die gebruikte computers een tweede leven geeft.

De Stichting Furbie Computers is opgericht om kwalitatief goede, maar bedrijfseconomisch afgeschreven computers zoveel mogelijk in te zetten in het onderwijs en andere maatschappelijke instellingen. De gemeente Ede draagt 46 systeemkasten, 57 monitoren en 16 printers over aan Furbie. Na een 'opfrisbeurt' worden de computers aangeboden aan instellingen in Ede en omgeving. Zij betalen een kostendekkende prijs. Op de computers wordt een garantie verleend, variërend van een half tot drie jaar.

Goed doel

De gemeente Ede doneert aan Furbie om vele aantrekkelijke redenen. In de eerste plaats dient het een goed doel. Bedrijfseconomisch afgeschreven computers worden opnieuw ingezet in maatschappelijke sectoren waar vaak minder geld beschikbaar is voor de aanschaf van computers. Donatie aan de stichting is ook een vorm van maatschappelijk ondernemen. Groepen in de samenleving, die over het algemeen weinig gelegenheid hebben tot het bijhouden van de nieuwe ontwikkelingen, krijgen door bijdragen aan de Stichting Furbie Computers de kans zich de informatie- en communicatietechnologie eigen te maken.

Daarnaast staan de computers niet langer nutteloos opgeslagen en het milieu is erbij gebaat dat goed bruikbare computers niet op de afvalhoop belanden.Ede, 6 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie