Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijsuitreiking Kinjer Kultuurpries 2000-2001 in Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

KINJER KULTUURPRIES 2000-2001

KINJER KULTUURPRIES 20002001 VOOR BASISSCHOOL DE DOORKIJK

Basisschool De Doorkijk uit Terwinselen (Kerkrade) heeft de Kinjer Kultuurpries 2000-2001 gewonnen. De tweede prijs gaat naar basisschool Sint Laurentius uit Swartbroek (Weert), de Venlose mytylschool Ulingshof krijgt de derde prijs. Gedeputeerde Martin Eurlings, voorzitter van de jury, reikt zelf de prijzen uit. Dat gebeurt op woensdagochtend 6 juni, bij de winnende school.

De kwaliteit van de projecten van de zes genomineerde scholen ontliep elkaar nauwelijks, meldt de jury. Er oordeelt dat er sprake was van een hoge kwaliteit, maar ook van een grote diversiteit aan themas. Uit reacties heeft de jury kunnen constateren dat in alle scholen die hebben deelgenomen, de jongeren hard en enthousiast hebben gewerkt aan de projecten.

Culturele reis
De winnende school De Doorkijk had in het kader van het 25-jarig bestaan van de school als project een doorkijk door allerlei culturen in de wereld samengesteld. De prijs die de school hiermee verdient is een culturele dagreis per bus in de Euregio Maas-Rijn, een cheque van 2.500,- ( 1.134,-), te besteden aan een cultureel doel, en een oorkonde. De tweede prijs is een cheque van 1.500,-, de derde prijs
1.000,-. Van de prijsuitreiking én van de cultuurreis van de winnende school maakt het L1-programma Kinjerkraom Tv-opnamen

Jury
De jury bestond uit: gedeputeerde Martin Eurlings (technisch voorzitter), Stan Spauwen, medewerker van het provinciaal projectbureau Actieprogramma Cultuurbereik (ACB) en Plony Jongen Borsboom, docente basisonderwijs. De redactie van het Tv-programma Kinjerkraom treedt op als adviseur van de jury.

Nieuwe ronde
De tweede ronde van de Kinjer KultuurPries is inmiddels gestart. Alle scholen in Limburg maken weer kans, ook de scholen die in de eerste ronde niet zijn uitgekozen.
Tot 1 mei 2002 kunnen weer 25 scholen een project voor de camera presenteren. Inschrijven kan bij de Kinjerkraom-redactie, telefoon (077) 462 17 80.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie