Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening vernieuwde speelplaats Bloemwijk te Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Opening vernieuwde speelplaats Bloemwijk

Op woensdag 6 juni om 14.00 uur openen de wethouders S.H. Binnendijk (stadsbeheer) en H.A. Eggermont (wijkgericht samenwerken) de vernieuwde speelplaats bij buurthuis Bloemwijk, aan het einde van de Eikelenbergstraat. Het resultaat mag er zijn. Naast het buurthuis ligt nu een nieuwe, door de kinderen van de buurt zelf ontworpen speelplaats met vele aantrekkelijke voorzieningen.

De speelplaats bij het buurthuis Bloemwijk was hard aan vernieuwing toe. Mede omdat in de buurt Bloemwijk erg weinig speelgelegenheid voor kinderen is, heeft de gemeente samen met het jongerenwerk en vrijwilligers uit Bloemwijk hard gewerkt aan het realiseren van een vernieuwde speelplaats voor de jeugd.

Voor de oudere jeugd is enige maanden geleden in het buurthuis een activiteitenprogramma voor jongeren opgestart. Inmiddels kan het buurthuis rekenen op vast bezoek van een enthousiaste groep van 15 tot 20 jongeren. De jongeren doen mee aan activiteiten zowel in als buiten het buurthuis. Een greep uit de activiteiten is darten, poolen, video avonden, muziekavonden en voetbaltoernooien. Mede door de activiteiten voor jongeren in het buurthuis behoort de overlast in de Eikelenbergstraat tot het verleden. Dit tot grote tevredenheid van de bewoners.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie