Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.35 uur
Onzinnig geweld

AMERSFOORT Een twaalfjarige jongen raakte dinsdagmiddag tussen twee en drie uur gewond tijdens een mishandelding op de hoek Vermeerstraat-Bisschopsweg.
De jongen zag een horloge liggen en pakte dat op. Op dat moment kwam een donker getinte jongen van circa veertien jaar op hem af en sloeg hem op zn oog en sloeg of trapte de jongen in zijn buik. De agressieve jongen ging er direct vandoor. De jongen is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en is meteen opgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op het Lieve Vrouwekerkhof werd dinsdagavond omstreeks tien over tien een vijftienjarige inwoner van Doorn met geweld beroofd van een videocamera.
De jongeman zat op een bankje, toen een man ineens voor hem kwam staan. De man gaf de jongen een klap in zijn gezicht en ging er met de videocamera vandoor. Twee vrienden van de jongen kwamen op zijn schreeuwen af. Zij hebben in de omgeving gezocht naar de dief, maar troffen hem niet meer aan.

Er vandoor met gestolen auto

AMERSFOORT Een bestuurder van een auto, die de politie wilde controleren, ging er na het stopteken met hoge snelheid vandoor. Op de Appelweg leek de automobilist zich vast te rijden. De agenten blokkeerden de doorgang en stapten uit. Op dat moment reed de automobilist vol gas op één van de agenten af, ramde een houten bankje en wist er toch vandoor te gaan. Nabij de Graaf Janlaan reed de bestuurder tegen een lantaarnpaal, waarna hij er met zijn twee inzittenden vandoor ging. De auto was vermoedelijk gestolen.

Ramkraak

LEUSDEN Door met een personenauto het pand te rammen kregen dieven toegang tot een bedrijf aan de Zuiderinslag. Zij gingen er met twee autos vandoor. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag tegen drie uur. De auto waarmee het pand werd geramd bleek kort daarvoor in Leusden gestolen. Deze wagen is vermoedelijk total loss. Het pand liep forse schade op aan voor- en achterzijde.

Verkeerscontroles

EEMLAND ZUID Naar aanleiding van klachten van omwonenden controleerde de politie op snelheid op de Waterdreef en de Kruidendreef. Tussen drie uur en half zes dinsdagmiddag reden 47 voertuigen te snel. De snelste passeerde het controlepunt met 77 km/u waar 50 de limiet is. Opvallend was dat de meeste bestuurders die te hard reden in de directe omgeving wonen.

Dinsdagmiddag hield de politie tussen kwart over vier en half zes op de Utrechtseweg een algemene verkeerscontrole. Er werden circa zestig autos gecontroleerd. Zeven mensen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, twee keer werd proces-verbaal opgemaakt vanwege verlopen apk en twee bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen.

De politie hield dinsdagmiddag een gordelcontrole op de Hessenweg in Achterveld. Tussen kwart over twee en kwart voor drie werd een twintigtal voertuigen gecontroleerd ter hoogte van de Klettersteeg. Vier mensen droegen geen gordel en kregen elk een boete van negentig gulden.

Brom- en snorfietsers werden dinsdagmiddag tussen half vier en half vijf gecontroleerd bij de Meridiaantunnel in Amersfoort. Er werden drie bestuurders bekeurd omdat zij geen certificaat konden tonen, één bestuurder kreeg een bon omdat de scooter oranje in plaats van gele platen voerde.

De politie haalde dinsdagavond tegen half negen een 35-jarige automobilist uit Leiden van de weg. De man werd op de Blankaartsingel aangehouden. Zijn auto bleek niet verzekerd en de man had geen rijbewijs. Daarnaast was de apk van de auto verlopen. Voor alle drie de feiten kreeg de man een bekeuring.

Een controle op de Maarsbergseweg in Woudenberg leverde dinsdagavond tussen acht en half negen tien bekeuringen op. Acht bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u, twee mensen droegen de autogordel niet.

Op de Stationsweg Oost in Woudenberg controleerde de politie 52 autos dinsdagavond tussen acht en tien uur. Zes mensen droegen geen gordel, één bestuurder werd bekeurd voor het rijden over en inhalen ondanks een doorgetrokken streep.

Op de Groene Zoom in Leusden werd gecontroleerd op snelheid en alcohol. Tussen kwart voor negen en tien uur reden negen bestuurders te snel. De snelste reed 80 waar 50 de limiet is. Niemand van de 25 bestuurders die de blaastest deed had te veel gedronken. Gewond na aanrijding AMERSFOORT Bij een aanrijding op de Rondweg-Noord raakte dinsdagavond rond kwart over zeven een vrouw gewond en de twee autos total loss.

De aanrijding ontstond doordat een 23-jarige automobiliste uit Amersfoort vanaf de Jonkvrouw Foeytweg het rode verkeerslicht negeerde en de Rondweg-Noord opreed. Daar botste zij tegen de auto van een dertigjarige plaatsgenote. Deze vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De 23-jarige vrouw is eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. Beide vrouwen konden na controle het ziekenhuis verlaten. De 23-jarige vrouw krijgt een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie