Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cisco Systems biedt e-seminars op website aan

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Amsterdam, 6 juni 2001

Cisco Systems brengt met e-seminars vernieuwing in bedrijfsopleidingen In enkele minuten bijgepraat over de laatste ICT-ontwikkelingen

Cisco Systems biedt e-seminars aan op haar Nederlandse website. Het online aanbod omvat studieprogramma's van hooguit 15 minuten op het gebied van Internet, e-business en ICT. De e-seminars zijn toegankelijk voor iedereen, op elk gewenst tijdstip en vanaf iedere locatie. Een persoonlijke trainer geeft de online presentatie, terwijl naast hem slides over het gekozen thema verschijnen. Bij de start met de e-seminars zijn onder meer presentaties met onderwerpen als het gebruik van e-mail binnen het bedrijf, draadloze oplossingen voor service providers, of AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data) beschikbaar. De e-seminars zijn kosteloos te volgen op www.cisco.nl , klik op de banner online leren.

Doordat de presentaties constant beschikbaar zijn, kunnen cursisten, waar en wanneer het hen uitkomt, geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen. De seminars richten zich op medewerkers van zowel het midden- en kleinbedrijf als grote organisaties en service providers. De flexibel in te zetten trainingen kunnen op die manier de kosten voor bedrijfsopleidingen terugbrengen. Cisco heeft zo de studiekosten van eigen medewerkers met 60% verlaagd. "Het internettijdperk verandert voor bedrijven de manier van communiceren. Met de e-seminars kunnen we nu ook de manier van opleiden op een nieuwe, efficiëntere manier invullen. Met de online seminars deelt Cisco de kennis van het Internet die we in huis hebben," aldus Paul Straathof, directeur marketing van Cisco Systems Nederland.

Onder het kopje e-seminars zijn op de website presentaties over ICT-onderwerpen te vinden. Bezoekers kunnen aangeven in welk onderwerp ze geïnteresseerd zijn. Na de keuze verschijnt het desbetreffende seminar. Links in het scherm verschijnt een video van presentator. De software om deze video te kunnen afspelen, is gemakkelijk te downloaden. Presentatie dia's ondersteunen het verhaal van de presentator. De luisteraar kan bepaalde gedeeltes gemakkelijk nog eens beluisteren of desgewenst overslaan. Als de korte cursus voorbij is, verschijnt het keuzemenu weer in beeld en kan er opnieuw gekozen worden voor een cursus. Naast de e-seminars staan op de website e-references en e-profiles. In de e-references komen gebruikers van netwerkoplossingen aan het woord en in e-profiles stellen partners van Cisco zich voor.

Voor het volgen van de E-seminars is naast een PC met internetverbinding en het programma Windows Media Player minimaal een 28,8 Kb/s-verbinding voor geluid of een 56 Kb/s-verbinding voor geluid én bewegend beeld nodig. Als de verbinding minder is dan 56 Kb/s, dan kan dat worden aangegeven in een keuzescherm. De presentatie is dan ook te volgen met stilstaand beeld. Alvorens voor de eerste keer een e-seminar te bekijken, moet de bezoeker zich eenmalig registreren en ontvangt vervolgens direct via e-mail een wachtwoord.

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft meer dan 43.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2000 een totale omzet van 18,93 miljard dollar. Nieuws en informatie zijn beschikbaar op www.cisco.nl .

# # #

Perscontact:

Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020 342 34 12
www.cisco.nl
mailto: (kgeelen@cisco.com)

Hella van Leeuwen
DLV Public Relations
Telefoon: 023 554 20 30
www.dlvpr.nl/pressroom mailto: (info@dlvpr.nl)

Bijlage: Overzicht e-seminars, e-profiles en e-references, 6 juni 2001

E-seminars

Voor grote ondernemingen:
AVVID - Hoe? - J.W. Ruys
AVVID - Waarom? - J.W. Ruys
Beveiliging van E-business - A. van der Valk
Contact Management Solutions - E. van Sommeren
Netwerk Management - E. Lenten

Voor Small en Medium Businesses:
After Sales Services - H. Otter
Technische Training - website - B. Gijsbers
Technische Training - E-mail - B. Gijsbers
Technische Training - Ecosysteem - A. Verboven
Internet E-fficiency en de Internet Economie - N. Verspaget E-mail binnen uw organisatie - N. Verspaget
Uw eigen website - N. Verspaget
Uw onderneming en e-commerce - N. Verspaget
E-business binnen uw organisatie - N. Verspaget
Ecosysteem en Internet E-fficiency - N. Verspaget
Technische Training - E-commerce - H. Blokhuis
Technische Training - E-business - H. Blokhuis
Veilig Betalen op Internet - A.L.M van den Broek
E-learning - P. Hermans
E-commerce, struikelblokken en valkuilen - J.Portegijs Werken in een netwerk - R. Dijkshoorn

Voor Service Providers:
Wireless voor Service Providers - B. Gijsbers


E-Profiles

Acal
Azlan
Baby XL
BBNed
Compaq
Energis
Getronics
KPN
Landis
Skybernet
Telindus
XO
Simac
Triple P

E-references

Exact
Flowers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie