Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe benoemingen bij Rotterdam School of Management

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwe benoemingen bij de

Rotterdam School of Management

Rotterdam, 6 Juni 2001 - Bij de Rotterdam School of Management is Dr. Gail Whiteman recent benoemd als programmamanager. Rodney K. Goins is 1 juni jl. gestart als Manager IT Services.

Dr. Gail Whiteman is programmamanager van twee nieuwe "Master" programma's bij de RSM: Master in Financial Management Program (MFM) en Master in Human Resource Leadership. Het MFM Programma start in september 2001. Het HR Leadership programma is in januari gestart. Als programmamanager is Dr. Whiteman onder andere verantwoordelijk voor de inhoud van de programma's, het bewaken van de kwaliteit en het niveau van de opleidingen, en het selecteren en begeleiden van de docenten.

Naast het programmamanagement treedt Dr. Whiteman op als docent in zowel de MBA als de Executive Programma's. Tenslotte zal zij zich ook circa een dag per week bezighouden met onderzoek.

Dr. Gail Whiteman is geboren in Canada en heeft de Canadese en Britse nationaliteit. In 1999 promoveerde zij aan de Queen's University, School of Business in Canada in 'Organization Behaviour' en Marketing. Voordat zij bij de RSM in dienst trad heeft zij verschillende (marketing)functies bekleed in het bedrijfsleven. De laatste drie jaar heeft zij besteed aan onderzoek naar de invloed van de omgeving en van sociale factoren op management in transnationale ondernemingen. Daarnaast heeft zij 'International Marketing' gedoceerd in Canada en Engeland.

Dr. Whiteman heeft vele publicaties op haar naam staan in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften en treedt veelvuldig op als gastspreker op internationale congressen en symposia.

Rodney K. Goins is 1 juni bij de RSM gestart als Manager IT Services. In deze functie zal hij de IT afdeling van de RSM aansturen. Daarnaast gaat hij in de MBA programma's workshops verzorgen in informatiemanagement en kennismanagement.

Informatie technologie is een van de speerpunten van de RSM. Een belangrijk doel voor Goins is het verder integreren van nieuwe technologieën in het MBA en Executive onderwijs zodat de RSM haar leidende positie als state-of-the-art school behoudt en verder uitbouwt. Daarnaast zal Goins betrokken zijn bij de vele e-learning inititatieven die de RSM ontplooit.

Tot voor kort werkte de Amerikaanse Goins als Director Information Technology bij Martinus Nijhoff International. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe, electronische producten en diensten. Daarvoor heeft Goins meer dan tien jaar gewerkt bij universiteiten in de Verenigde Staten, onder andere als Director of Information Technology bij het Harvard College Library en als Associate Head Acquisitions bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Zita Schwab
Afdeling Marketing and Communications
Tel: 010 - 408 22 22; Fax: 010 - 452 95 09
e-mail: (zschwab@rsm.nl)

N.B. Van Dr. Gail Whiteman en Rodney K. Goins zijn op aanvraag uitgebreide CV's beschikbaar, alsmede fotomateriaal. Een Engelstalige versie van dit persbericht is eveneens beschikbaar.

De Rotterdam School of Management is de gerenommeerde business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Gesitueerd in een kennisrijke omgeving, staat de Rotterdam School of Management garant voor innovatieve managementopleidingen. RSM biedt internationale full-time en part-time MBA programma's en een scala aan open en in-company management opleidingen voor managers in het bedrijfsleven, non-profit sector en overheid. Wereldwijd behoort de RSM tot de top tien van business schools.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie