Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 6-06-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 12.45uur) Woensdag, 6 juni 2001

Maastricht, bedrijfsinbraak:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een kapsalon gevestigd aan de Boschstraat te Maastricht. De eigenaresse van de zaak had deze maandagavond verlaten en goed afgesloten. Een bromfiets stalde zij in de zaak. Toen zij dinsdagmorgen omstreeks 08.30 uur op weg ging naar haar bedrijf zag zij haar bromfiets in de Batterijstraat staan terwijl naast de bromfiets op de grond een aantal papieren lagen die in een kluis gezeten hadden in haar zaak. Bij de kapsalon op de Boschstraat aangekomen trof zij de toegangsdeur opengebroken aan. In het kantoor bleken ook diversen verbrekingen plaatsgevonden te hebben. Onder andere de kluis bleek meegenomen te zijn. Hierin waren opgeborgen enkele duizenden guldens, bankpasjes en telefoonkaarten. Bij een onderzoek in de omgeving werden werd de kuis niet aangetroffen. De eigenaresse heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, woninginbraken:
Op dinsdag 5 juni 2001 zijn twee naast elkaar gelegen woningen aan het Fatimaplein te Maastricht het doelwit geweest van een inbreker. De inbraak vond plaats in het tijdsbestek dat beide bewoners tussen 09.45 uur en 14.30 uur afwezig waren. Toen een van de bewoners rond 14.30 uur thuis kwam ontdekte zij dat de voordeur van haar woning opengebroken was. De woning bleek geheel doorzocht te zijn. Kasten en laden werden doorzocht en de inhoud daarvan werd over de vloer gegooid. Ontvreemd werden diverse sierraden, zilveren voorwerpen en kristallen beeldjes. Bij het opnemen van de aangifte bleek dat er ook bij de buren ongewenst bezoek was geweest. In hetzelfde trapportaal werd de toegangsdeur van de buren opengebroken. Deze woning werd ook geheel doorzocht en ontvreemd werden diverse juwelen. De gedupeerden hebben van de inbraken aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Meerssen, winkeldiefstal:
Een 59 jarige vrouw uit Ulestraten werd dinsdag 5 juni 2001op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal in een drogisterij gevestigd aan de Bunderstraat in Meerssen. Winkelpersoneel zag haar een potje met vitamines wegnemen en deze niet af te rekenen aan de kassa. Toen zij de winkel verliet werd zij ter verantwoording geroepen en kwam het niet afgerekende potje met vitamines ter waarde van bijna fl. 32.- op de proppen. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van Snelrechtafhandeling kreeg zij een transactievoorstel aangeboden van de Officier van Justitie van fl. 325,- waarmee zij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen.

Valkenburg, fietser geschept:
Een 46 jarige fietser uit Alkmaar is dinsdagnamiddag 5 juni 2001 door een 50 jarige inwoner van Maastricht geschept met zijn auto op de Dorpsstraat in Sibbe. De automobilist verleende aan de fietser die over de voorrangsweg reed geen voorrang en reed deze daarbij aan. De inwoner van Alkmaar werd van zijn fiets gereden en belandde via de motorkap tegen de voorruit van de auto. Daarna buitelde hij op de grond. Een gewaarschuwde ambulance nam de vakantievierende inwoner van Alkmaar mee naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij onderzocht werd. Hij bleek gelukkig geen ernstig letsel opgelopen te hebben en kon na het onderzoek met een aantal pijnlijke plekken terug naar zijn vakantiebestemming op de camping. Zijn fiets is rijp voor de sloop. De auto moest door een takelbedrijf worden weggesleept. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 28 jarige inwoner van Maastricht is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden verdacht van het plegen van een inbraak in een kapsalon aan de Boschstraat te Maastricht.
Getuigen zagen woensdagmorgen omstreeks 01.30 uur een man met twee dozen uit een kapsalon gevestigd aan de Boschstraat te Maastricht komen. Omdat zij een inbraak vermoeden gaven zij hun bevindingen en een goed signalement van de mogelijke verdachte door aan de politie. Bij onderzoek van de politie bleek er in de betreffende kapsalon aan de Boschstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden te hebben. De ruit in de toegangsdeur bleek ingeslagen te zijn waardoor de toegang tot de bedrijfsruimte verkregen was. Een onderzoek in de omgeving leverde in eerste instantie niets op. Echter een politiepatrouille die bekend was met het signalement van de mogelijke verdachte zag deze enige tijd later in de omgeving van de Markt te Maastricht fietsen. Toen de fietser in de gaten kreeg dat de politiepatrouille belangstelling voor het had kneep hij er snel tussen uit. Door een snelle communicatie via de mobilofoon kon hij toch nog door een andere patrouilleauto achterhaald worden ter hoogte van de Vijf Koppen. Daar werd de verdachte aangehouden. In de tassen van zijn fiets werden twee dozen aangetroffen waarin koffiekoekjes zaten. De koekjes waren afkomstig uit de kapsalon. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In zijn kleding werd een steeksleutel aangetroffen waarmee hij vermoedelijk de ruit van de kapsalon heeft ingeslagen. Onderzocht wordt nog of de verdachte mogelijk ook een dag eerder een inbraak heeft gepleegd in een andere kapsalon aan de Boschstraat te Maastricht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie