Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV wil baangaranties voor grondpersoneel Transavia

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Burgerluchtvaart is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

06-06-2001

CNV wil baangaranties voor grondpersoneel Transavia

CNV Burgerluchtvaart wil dat Transavia alles in het werk stelt om het 757-grondpersoneel bij de luchtvaartmaatschappij om te scholen. Dit is nodig omdat de maatschappij eind volgend jaar vier Boeing 757-toestellen wil vervangen door het type 737.

´Het gevaar van ontslagen bij het zogenaamd type-gerelateerde grondpersoneel voor de 757's is niet denkbeeldig", zo schetst vakgroepbestuurder Ingeborg Baltussen de ontwikkelingen bij Transavia. "Maar omdat de toestellen pas in november 2002 worden vervangen vinden wij dat de maatschappij ruimschoots de tijd heeft om het grondpersoneel om te scholen."

Transavia stelt dat eventueel overtollig 757-personeel - het gaat om technici, inkoop- en logistiekmedewerkers - wellicht elders in het bedrijf werk kan vinden. Enerzijds door verwachte groei van de maatschappij, anderzijds door natuurlijk verloop. Volgens de maatschappij gaat het om een heel gering aantal mensen.

Bestuurder Baltussen: "Wij verwachten van een maatschappij als Transavia zonder meer een constructieve oplossing. Baangarantie is daar onderdeel van."

Houten, 6 juni 2001

Nadere inlichtingen:

Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie