Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijf verhuist door snelle groei Zwolle naar Nieuwleusen

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Betreft: Persbericht a-Boca

06 JUNI 2001

Persbericht

a-Boca Benelux BV

Coreemarke 17

8016 LA Zwolle

a-Boca UK Ltd

The Old Corn Mill

Blencarn, Penrith

Cumbra, CA10 1 TX

Bedrijf verhuist door snelle groei van Zwolle naar Nieuwleusen

MKZ en BSE-crisis geven a-Boca wind in de

zeilen in Groot Brittannië, Spanje en Nederland

De BSE-crisis en de uitbraak van Mond en Klauwzeer in met name Groot Brittannië, hebben het Zwolse bedrijf a-Boca Benelux BV de afgelopen maanden een enorme groei gebracht en daarmee een buitenlandse doorbraak voor het bedrijf geforceerd. a-Boca levert elektronische identificatiesystemen, readers (leesapparatuur) en de daarbij behorende software voor de gegevensverwerking. Met de apparatuur van het Zwolse bedrijf is het mogelijk om via elektronische weg contactloze identificatie van producten binnen logistieke processen te verkrijgen. De systemen zijn zowel toepasbaar in industriële logistieke processen, als ook bij uitstek geschikt voor de agrarische sector, en dan met name voor de veehouderijsector.

Het nog jonge Zwolse bedrijf heeft inmiddels in Groot Brittannië vaste voet aan de grond gekregen met haar elektronische registratie en identificatie voor de veehouderij, haar transponderlezers en computergestuurde veeteelt managementsystemen. Ook heeft het Spaanse ministerie van landbouw grote belangstelling voor de aanpak en de mogelijkheden van a-Boca met betrekking tot de elektronische identificatie en registratie van vee.

Het Zwols bedrijf opende onlangs in zowel Groot Brittannië als in Spanje een eigen adviescentrum en verkoopkantoor.

De snelle groei van a-Boca noodzaakt directeur Frits van Calker om veel sneller dan gepland nieuwe huisvesting voor zijn bedrijf te zoeken. Huisvesting waar directie, verkoop en ontwikkeling onder één dak kunnen worden samengebracht. Het bedrijf is nu in Zwolle nog verdeeld over enkele kantoorlocaties.

De nieuwe huisvesting is gevonden in Nieuwleusen, enkele kilometers ten noorden van Zwolle, vlak aan de autosnelweg A28. Directeur Van Calker verwacht hier de groei voor zeker het eerste jaar te kunnen opvangen. In die periode onderzoekt de a- Boca directie de mogelijkheden voor een definitieve vestigingsplaats in de regio Zwolle, die ruim genoeg is voor het bedrijf om zich verder te ontwikkelen.

a-Boca is ontwikkelaar en producent van elektronische identificatietechnologie en beweegt zich zowel op het terrein van de hard- als de software.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie