Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Capelle a/d IJssel - onthulling paddeninformatiebord

Datum nieuwsfeit: 06-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Onthulling paddeninformatiebord

Vorige week werd in het Schollebos in Capelle aan den IJssel de eerste paddenpoel in de regio geopend. Een paddenpoel is een wettelijk beschermd broedgebied voor padden. De heer Binnendijk, wethouder van Capelle aan den IJssel, en de heer Molenaar, hoogheemraad van Schieland, openden de paddenpoel door twee informatieborden te onthullen, die bij de poel geplaatst zijn. De borden moeten de veiligheid van de padden voor onder andere maaiwerkzaamheden waarborgen en verstrekken tegelijkertijd informatie over de beschermde padden.

Ieder jaar komen padden tijdens de paddentrek naar deze plek in het Schollebos om te paren. Het lange gras en het riet biedt de padden en hun eisnoeren bescherming tegen vijanden als de reiger en de ooievaar. Het hoogheemraadschap van Schieland past op dit gebied ecologisch maaibeheer toe. Dit betekent dat het riet rondom de paddenpoel niet kort wordt gemaaid zodat de padden er ongestoord kunnen verblijven en zich kunnen voortplanten. Ook medewerkers van de gemeente maaien ecologisch. Dankzij de borden worden zij er extra op geattendeerd het gras rondom de paddenpoel niet te maaien. Daarnaast zijn de infoborden bedoeld ter informatie voor wandelaars en fietsers zodat ook zij de padden met rust laten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie