Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhandse emissie van nieuwe aandelen NedGraphics

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NedGraphics Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
NedGraphics Holding NV

Utrecht, 7 juni 2001

NEDGRAPHICS BEREIKT OVEREENSTEMMING OVER EEN ONDERHANDSE EMISSIE VAN NIEUWE AANDELEN

NedGraphics Holding N.V. (NedGraphics) heeft overeenstemming bereikt met een aantal grootaandeelhouders over een onderhandse emissie van circa 9,5% van het geplaatste aandelenkapitaal tegen een prijs van EUR 6,75 ter versterking van het eigen vermogen. Het exacte aantal aandelen zal op 18 juni 2001 bekend worden gemaakt.

De emissie zal direct na de reeds aangekondigde Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders op 18 juni 2001 worden geëffectueerd, omdat de modaliteiten van de emissie formele goedkeuring behoeven van de Raad van Commissarissen.

Op dit moment beschikt NedGraphics niet over een Raad van Commissarissen. Op 1 juni 2001 is bekend gemaakt dat op de buitengewone aandeelhoudersvergadering de heren Mathijsen en Van den End zullen worden voorgedragen als commissaris. Hiermee volgen zij de commissarissen op die zich op 14 mei 2001 hebben teruggetrokken. Omdat het emissiebesluit tot 18 juni niet formeel bekrachtigd kan worden, beschikt NedGraphics tot 18 juni 2001 over een negatief eigen vermogen. Na 18 juni zal beursnotering voor deze nieuwe aandelen worden aangevraagd.

Profiel Nedgraphics

NedGraphics Holding N.V. is sinds 3 april 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is actief vanuit vestigingen in Nederland, Italië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Hong Kong, Duitsland, Zwitserland, Roemenië, Brazilië en Turkije. Het bedrijf realiseert ongeveer 70% van haar omzet buiten Nederland. In 2000 realiseerde NedGraphics een omzet van EUR 26,0 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 1,5 miljoen. Geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie NedGraphics is leverancier van geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie, waaronder CAD/CAM-oplossingen, product data management (PDM), productie-monitoring, kleurenbeheer, weefselsimulatie, 3D presentatie en Enterprise Resource Planning (ERP) oplossingen. Geïntegreerde ICT CAD/GIS oplossingen (CAD/GIS: Computer Aided Design/Geographical Information Systems) Software en services voor de registratie, het beheer en de analyse van geo-gerelateerde verschijnselen. De software-applicaties stellen onze klanten in overheidsgerelateerde sectoren in staat kaartgegevens te digitaliseren en ze te verbinden met technische, juridische en administratieve databases. Hierdoor kunnen overheidsorganen hun infrastructuren efficiënter beheren. Sinds het einde van het jaar 2000 heeft NedGraphics haar activiteiten verder uitgebreid van lokale tot internationale overheidsgerelateerde markten, zoals bijvoorbeeld de voor de luchtvaart verantwoordelijke overheidsinstanties. NedGraphics is marktleider op het gebied van op open systemen gebaseerde CAD/GIS oplossingen voor Nederlandse gemeenten (70% marktaandeel) en CAD-systemen voor provinciale en centrale overheden in Nederland. Daarnaast levert NedGraphics oplossingen aan waterschappen, woningbouwcoöperaties, ingenieursbureaus en luchtvaartmaatschappijen.

Voor nadere informatie
NedGraphics: De heer Ab van Marion
E-mail: (avm@nedgraphics.nl)
Telefoon: 0346 - 583070

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie