Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boekenmarkt Deventer uitgeroepen tot beste stadsevenement

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Deventer in de prijzen:

Boekenmarkt uitgeroepen tot beste stadspromotie-evenement van Nederland!

Voor het eerst zijn in Nederland de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Op 7 juni waren er drie prijzen te vergeven in de volgende categorieën: Evenementenstad van het jaar, Beste Stadspromotie-evenement van het jaar en het Leukste Stadsevenement. Deventer was aangemeld voor de eerste twee categorieën en werd hiervoor uiteindelijk ook genomineerd.

Wethouder Martin Knol mocht, namens de staatssecretaris van Economische Zaken, de prijs voor het beste 'Stadspromotie-evenement voor het jaar 2001' voor de Grootste Boekenmarkt van Europa in ontvangst nemen. Daarnaast ontving Deventer een nominatie voor Evenementenstad van het jaar 2000-2001. Ook Rotterdam en Almere werden genomineerd. De prijs voor Evenementenstad van het jaar ging naar Almere. De nominatie van Deventer is evenwel een grote prestatie omdat Deventer werd gekozen uit meer dan zestig inzendingen.

Volgens directeur J. te Waarbeek van de Stichting Nationale Evenementenprijzen heeft de jury Deventer beoordeeld als een 'relatief kleine stad die grootse dingen weet te presteren, maar wel in de juiste dosering'. Hij noemt Deventer samen met Almere en Rotterdam de koplopers in het evenementenbeleid. Zij onderscheiden zich van veel andere steden door een gestructureerd evenementenbeleid en mensen die met kennis van zaken de evenementen organiseren en ondersteunen.

De evenementenprijs is het resultaat van een goede samenwerking onder leiding van de VVV Deventer. Het college van burgemeester en wethouders feliciteerde afgelopen vrijdag dan ook in het bijzonder de medewerkers van VVV Deventer van harte met deze prijs. Zij hebben er voor gezorgd dat hun idee de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een evenement met een landelijke en internationale uitstraling. Voor die uitstraling is een felicitatie voor Deventer in zijn geheel ook op zijn plaats. Het succes van de Deventer evenementen is immers ook te danken aan de brede steun en inzet voor en tijdens die evenementen van diverse instellingen, het bedrijfsleven, gemeentelijke afdelingen en vele vrijwilligers.

De evenementen in Deventer zijn op het huidige niveau niet mogelijk zonder een groot draagvlak onder bewoners en zonder de financiële en facilitaire steun van de gemeente en sponsorbijdragen van het Deventer bedrijfsleven. De evenementen geven de stad Deventer en haar burgers een positieve naamsbekendheid. Steeds meer bedrijven zien in dat deze evenementen ook een positieve uitstraling hebben op hun bedrijf.

Door die samenwerking en inzet is de boekenmarkt in Deventer uitgegroeid tot een evenement met landelijke uitstraling die daardoor een belangrijke bijdrage levert aan de locale economie en aan veel vertier in de stad.

De Grootste Boekenmarkt van Europa wordt dit jaar gehouden op zondag 5 augustus. Dit is alweer

de dertiende editie van dit nationale evenement met 850 boekenkramen (ruim zes kilometer). De boekenmarkt heeft opnieuw plaats langs de IJsselkade en in de binnenstad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie