Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brochure over nieuwe belastingstelsel bij echtscheiding

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIBUD Persbericht

nibudan.gif (21455 bytes) P E R S B E R I C H T

7 juni 2001

Op de hoogte zijn van het nieuwe belastingstelsel bij echtscheiding

Het NIBUD, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting heeft de nieuwe versies uitgebracht van de brochures Geldwijzer Alimentatie en Geldwijzer Co-ouderschap. In de Geldwijzer Alimentatie worden de financiële aspecten van een echtscheiding in eenvoudige taal uitgelegd, voorzien van actuele bedragen en regelgeving. Nieuw is de uitleg van het bruto-netto inkomenstraject volgens het nieuwe belastingstelsel. Ook de kinderkorting die bij de belastingdienst moet worden aangevraagd wordt behandeld. De Geldwijzer Co-ouderschap behandelt verder alle financiële zaken die co-ouders gezamenlijk moeten regelen. Beide brochures zijn een prima voorbereiding op een gesprek met de advocaat of bemiddelaar. (Ex)partners kunnen aan de hand van deze brochures ook zelfstandig gezamenlijke afspraken maken.

Gescheiden na 31 december 2000

Een manier om te bepalen hoeveel alimentatie iemand kan betalen, is de zogenaamde bruto methode. Deze methode is per 1 januari 2001 aangepast aan de richtlijnen uit het nieuwe belastingstelsel. Diegenen die deze berekening zelf willen maken of de gemaakte berekening willen verifiëren, moeten dus op de hoogte zijn van het nieuwe belastingstelsel. Over ontvangen partneralimentatie moet belasting betaald worden. Om te berekenen hoeveel er netto overblijft, moet je ook op de hoogte zijn van de fiscale veranderingen. De Geldwijzer Alimentatie besteedt daarom uitgebreid aandacht aan het nieuwe stelsel. Deze brochure behandelt tevens diverse andere zaken zoals het regelen van de verzekeringen, pensioenen en de hypotheek.

Kinderkorting en kinderkosten
Ook nieuw in het belastingstelsel is de kinderkorting. Als beide ouders voor de kinderen blijven zorgen, moeten deze korting en nog veel meer fiscale en juridische zaken worden geregeld. De Geldwijzer Co-ouderschap bespreekt deze, vaak lastige, punten. De brochure besteedt verder uitvoerig aandacht aan alle uitgavenposten die ouders maken voor hun kind(eren) en hoe deze onderling verdeeld kunnen worden. Ook kosten die specifiek met co-ouderschap te maken hebben, zoals de inrichting van een nieuwe kinderkamer, komen aan de orde.

Prijs en bestelwijze
De Geldwijzer Alimentatie kost 17,30 en heeft bestelnummer C24. De Geldwijzer Co-ouderschap kost 19,50 en heeft bestelnummer C26. Consumenten kunnen het boekje bestellen door overmaking van het juiste bedrag Postgiro 368700 ten name van het NIBUD in Utrecht (o.v.v. de bestelcode). De bestelling wordt dan zonder bijkomende kosten thuisgestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie