Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO-onderhandelaarsakkoord NSPH/NSOH 2001-2003

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAO-onderhandelaarsakkoord NSPH/NSOH 2001-2003

LAD-bericht van 7 juni 2001

C I R C U L A I R E

Aan alle LAD-leden voor wie de CAO-NSPH/NSOH geldt

Geachte collega's,

Op 8 mei sloten partijen, waaronder LAD/AC-AFZ aan werknemerszijde, een onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe CAO-NSPH/NSOH. Met een looptijd van 25 maanden geldt de nieuwe CAO tot 1 juni 2003.

Salarisontwikkeling
De salarissen worden per 1 mei 2001, met terugwerkende kracht, met 4% verhoogd. Op 1 mei 2002 volgt nogmaals een verhoging van 4,5%. De eindejaarsuitkering wordt met 0,25% structureel verhoogd tot 0,75% in december 2001. Daarbij is de minimum-eindejaarsuitkering gesteld op fl. 400,-.
In december 2002 wordt de eindejaarsuitkering verhoogd tot 1% waarbij een minimumbedrag van fl. 450,- wordt uitgekeerd.

Verlof en vergoedingen
Andere belangrijke punten uit de nieuwe CAO zijn verlenging van de senioren-
regeling tot 1 augustus 2004, en betaald rouwverlof met een maximum van 36 uur per jaar.
De werkgever betaalt aan de werknemer die lid is van een van de werknemersorganisaties die partij zijn bij deze CAO (lees in casu: LAD) de helft van hun contributie. Hiervoor geldt een maximum van fl. 250,- per jaar, ongeacht de omvang van het dienstverband. Afgesproken is ook dat partijen tijdens de looptijd van de CAO een verlofspaarregeling ontwikkelen. Deze treedt uiterlijk per 1 juni 2002 in werking.

Positief advies
De CAO past binnen de doelstellingen van het
LAD-Arbeidsvoorwaardenbeleid 2001 en komt grotendeels tegemoet aan de inzet van de werknemersorganisaties. Het bestuur legt dit akkoord dan ook met een positief advies aan u voor.

Wij hopen dat u zich op basis van deze toelichting een goed oordeel kunt vormen over het Onderhandelaarsakkoord CAO-NSPH/NSOH 2001-2003. Op grond van uw mening zal de LAD definitief haar standpunt bepalen.

Met collegiale hoogachting,

Evert Bais,
voorzitter

De LAD-leden voor wie de CAO-NSPH/NSOH geldt, ontvingen een reactieformulier. Ook kunnen zij voor nadere informatie bij de onderhandelaar namens hun vereniging terecht. Wij hopen dat zij zich een goed oordeel kunnen vormen over het onderhandelaarsakkoord CAO-NSPH/NSOH. Op grond van hun mening zal het bestuur van de LAD definitief haar standpunt bepalen.

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : Circulaire principe-akkoord CAO-GGZ

© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie