Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw meetsysteem overbelading vrachtwagens van start

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Nieuw meetsysteem overbelading vrachtwagens van start

NIEUW MEETSYSTEEM OVERBELADING VRACHTWAGENS VAN START

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft zes nieuwe systemen in werking gesteld waarmee overbelading van vrachtwagens wordt gemeten. Met deze zogenaamde Weigh-In-Motion met Videosystemen (WIM-VID) worden te zware vrachtwagens al rijdend herkend. Bij constatering van overbelading wordt de vrachtwagen door een team van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) van de weg gehaald. Vijf speciale teams van het KLPD worden ingezet om de controles uit te voeren. Vrachtwagens die niet zijn overbeladen, worden niet langer meer onnodig van de weg gehaald. Zo kan op een effectieve manier de controle op overbelading worden uitgevoerd. De WIM-VID-systemen bevinden zich op de A4 in beide richtingen ter hoogte van Hoofddorp, op de A12 in beide richtingen ter hoogte van Bodegraven en Linschoten en op de A16 bij de Moerdijkbrug.

Overbeladen vrachtwagens zijn niet veilig en leiden tot oneerlijke concurrentie. Ook is er door de grotere druk van de te zware vrachtwagens op het wegdek extra wegonderhoud nodig. Gemiddeld is 15 tot 20 procent van de op de .oude. wijze gecontroleerde vrachtwagens overbeladen.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582

07 jun 01 11:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie