Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voedselverwerkingsonderzoek Wageningen UR gebundeld

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Centre for New Food Processing
Voedselverwerkingsonderzoek Wageningen UR gebundeld in eerste expertisecentrum

Op 15 mei ondertekenen departement Agrotechnologie en Voedingswetenschappen (A&V) van Wageningen Universiteit en ATO een overeenkomst dat de basis vormt voor het eerste expertisecentrum van Wageningen UR: Centre for New Food Processing. Dit expertisecentrum moet het loket gaan vormen voor alle onderzoeksvragen op het gebied van voedselverwerking.

Toegevoegde waarde
Door de bundeling van krachten biedt het Centre for New Food Processing projectpartners een grote toegevoegde waarde. Uitstekende faciliteiten en uitgebreide kennis op het gebied van verwerkingstechnologieën en op het gebied van ingrediënten en textuur worden in het centrum geïntegreerd. Problemen kunnen daardoor integraal benaderd worden. Bovendien wordt fundamenteel en toegepast onderzoek onderzoek in één centrum ondergebracht. Op deze manier versterken beide typen onderzoek elkaar. Omdat ATO en A&V onder verschillende juridische omstandigheden werken, kunnen projectpartners ook onder verschillende juridische voorwaarden onderzoek bij het expertisecentrum uitzetten.

Invulling samenwerking
ATO en A&V gaan zowel op wetenschappelijk gebied als op personeel gebied samenwerken. Een eerste aanzet daartoe is al in januari gegeven. Sinds die tijd is een tweetal ATO-medewerkers als (deeltijd) Universitair Docent gestationeerd aan de universiteit. Daarnaast trekt men gezamenlijk AIO's aan. Op het gebied van onderwijs biedt het expertisecentrum studenten de mogelijkheid om mee te draaien in toegepast onderzoek.

Onderzoeksactiviteiten
Milde conserveringstechnologieën zoals hoge drukconservering en conservering met behulp van elektrische pulsen en het vormgeven aan de textuur van voedingsmiddelen zijn belangrijke thema's waar het Centre for New Food Processing zich op richt. Modellering van verwerkingsprocessen is een ander belangrijk speerpunt. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor extrusieprocessen en microtechnologieën.

Eerste expertisecentrum
Met de vorming van het Centre for New Food Processing is het eerste expertisecentrum van Wageningen UR een feit. Het expertisecentrum past ook goed in de oprichting van de kenniseenheid Agrotechnologie en Voeding. Binnen specifieke projecten wordt ook samengewerkt met de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Twenthe.

Plaatsingsdatum: 15 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie