Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakorganisaties bereiken principe-akkoord cao Contrado

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CMHF
Zoek soortgelijke berichten
Vakorganisaties bereiken principe-akkoord cao Contrado De vakorganisaties, waaronder de vhp KPN & TPG, de Ondernemingsraad en KPN hebben een onderhandelingsresultaat bereikt met Contrado Technologies op 29 mei. De cao heeft een looptijd van een jaar van 1 april 2001 tot 1 april 2002.

Belangrijke punten in het akkoord zijn een salarisstijging van 4%, aanvullende afspraken op het gebied van winstdeling en variabel belonen. Bovendien is de doelgroep voor een zogeheten functiecontract uitgebreid.
Medewerkers van Perot en Contrado met Perot-arbeidscontracten kunnen hierdoor gemakkelijker overstappen naar of instromen in de organisatie. Contrado, een joint venture van KPN en Perot Systems, viel tot nu toe onder de cao KPN. Contrado had echter steeds meer behoefte aan arbeidsvoorwaarden die toegesneden zijn op het bedrijf. De OR heeft voorafgaand aan het cao-traject een enquete onder medewerkers gehouden om de wensen op het gebied van arbeidsvoorwaarden te inventariseren. Er bleek vooral behoefte te zijn aan meer ruimte voor individuele-, prestatie- en flexibele- be-loningen. Als jong IT-bedrijf heeft Contrado behoefte aan arbeidsvoorwaarden die passen bij de dynamiek en flexibiliteit van de IT-branche. De betrokken partijen wilden een eigen cao afspreken die zou ingaan als de cao KPN afloopt (1 april 2001). Maar het werd steeds duidelijker dat dit technisch en administratief niet haalbaar was voor de genoemde datum.

KPN
De onderhandelingspartners hebben toen besloten de cao van KPN toch als uitgangspunt te nemen voor de eigen cao, zodat deze cao de basis is voor het onderhandelingsresultaat dat nu op tafel ligt. Uiteraard zal de winstdelingsregeling uit de KPN-cao gerelateerd worden aan de winstcijfers van Contrado in plaats van aan die van KPN. Het onderwerp 'variabel belonen' is in grote lijnen een voortzetting van wat in de KPN-cao is afgesproken. Voor 2001 geldt voor degenen die onder deze regeling vallen een garantie van 2%. Medewerkers voor wie deze regeling niet geldt, ontvangen in april 2002 een eenmalige uitkering van 2% over de som van de in 2001 uitbetaalde maandsalarissen.

Overgangsbepalingen
Met de OR wordt nagegaan hoe de details van de regeling 'variabel belonen' binnen Contrado toegepast kunnen worden. Voor de Contrado medewerkers met Perot-arbeidscontracten zullen in samenspraak met de ondernemingsraden van Contrado en Perot Nederland aanvullende overgangsbepalingen worden vastgesteld. Deze medewerkers zullen de komende weken worden uitgenodigd voor individuele voorlichtingssessies.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie