Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag vraagt fl.24 miljoen voor uitvoeringsprojecten

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-06-01: Den Haag vraagt fl.24 miljoen voor innovatieve uitvoeringsprojecten pag.nr.=7247

De gemeente Den Haag dient vier innovatieve ontwikkelingsprojecten in bij de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV). Daarmee is fl.24 miljoen gemoeid. Het gaat onder meer om uitvoeringsprojecten van de integrale stedelijke vernieuwing van Rustenburg/Oostbroek, Transvaal en Spoorwijk. Alleen vernieuwende ideeën en projecten komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing (IPSV).

De gemeente Den Haag staat voor grote en kostbare vernieuwingsopgaven. Een aantal onderdelen daarvan voldoet aan de criteria die het Ministerie van VROM stelt aan uitkering uit het IPSV. Eén groot en twee kleine uitvoeringsprojecten en één plan-/ideevormingsproject zijn vandaag ingediend bij de SEV. Als deze niet worden gehonoreerd, zullen wellicht (delen van) de projecten moeten vervallen. VROM beslist in het najaar over de aanvragen.

Den Haag vraagt een bijdrage van fl.24 miljoen. Daarvan is fl.20 miljoen nodig voor onderdelen van de integrale vernieuwing van de wijk Rustenburg-Oostbroek. Vernieuwend zijn de wijze waarop het particulier opdrachtgeverschap bij de wijkverbetering wordt ingezet en de manier waarop vraag en aanbod van te innoveren woningen in een woning-innovatiebeurs bij elkaar worden gebracht. In de wijkverbetering van Transvaal speelt het winkelgebied Paul Krugerlaan een hoofdrol. In het verlengde van het multicultureel-toeristische project City Mondial komt deze winkelstraat model te staan voor het gewilde dynamische woonmilieu dat in Transvaal gaat ontstaan. Reden om hiervoor een bijdrage van fl.1,5 miljoen aan te vragen. Voor de nieuwbouw in Spoorwijk wordt een systeem ontwikkeld van duurzame energievoorziening. De natuurlijke warmte van zon en aarde is daarvoor het uitgangspunt. Voor het eerst worden dergelijke technieken in een stedelijk herstructureringsgebied toegepast. Den Haag vraagt een bijdrage van fl.2,2 miljoen voor dit project. Het kan een voorbeeld worden voor de toepassing van duurzame energie bij wijkverbetering. Tenslotte wil Den Haag ruim drie ton voor de ontwikkeling van een methodiek om de mogelijkheden van duurzaam bouwen bij ruimtelijke ordeningsprojecten direct in concrete maatregelen om te zetten.


1 juni 2001


last update: 7 juni 2001 ;pag.: 7247; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie