Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kijkdagen Structuurplan Deventer afgesloten met debat

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kijkdagen Structuurplan afgesloten met debat in schouwburg

In een volle zaal van de Deventer Schouwburg is afgelopen dinsdag met bewoners en andere belangstellenden gediscussieerd over de ruimtelijke toekomst van Deventer. In een twee en een half uur durend debat is gesproken over het 'schetsboek structuurplan', een gemeentelijke notitie waarin de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Deventer wordt geschetst. Vragen als waar en hoe moet er in de toekomst worden gewoond, gewerkt en gerecreëerd kwamen aan de orde. Een belangrijke vraag was vooral ook in welke mate Deventer zou moeten groeien.

Het debat is door ruim tweehonderd mensen bezocht. Gestart is met het afspelen van een cd met een compilatie van straatinterviews die de afgelopen weken zijn gehouden met inwoners van de gemeente Deventer. Vervolgens is een presentatie gegeven over het schetsboek structuurplan. In het schetsboek is een aantal keuzerichtingen van het college van burgemeester en wethouders opgenomen over de omvang van de groei van Deventer, de toekomstige in- en uitbreiding, de herstructurering van bestaande woonwijken en bedrijventerreinen en de ontwikkeling van het stadsgewest Stedendriehoek. Ook onderwerpen als de visie op natuur en landschap, landbouw, verkeer en vervoer, en water komen in het schetsboek aan de orde. De keuzerichtingen van het college van burgemeester en wethouders vormden de stof voor discussie.

Vlak voor de pauze heeft 'de zaal' de agenda samengesteld voor het vervolg van het debat. Na de pauze is gediscussieerd over zaken als groeiscenario, verstedelijking en bereikbaarheid. Een panel bestaande uit de heren Hengeveld (directeur advies- en ingenieursbureau Tauw), Sijbrandij (Regiosecretaris Kamer van Koophandel Veluwe en Twente), Van de Weerd (Vereniging Landelijk Diepenveen) en mevrouw Van der Tas (wethouder Ruimtelijke Ordening Apeldoorn) reageerden op de reacties uit de zaal.

Tentoonstelling

Over het schetsboek is nog tot 15 juni een tentoonstelling te zien in het Stadskantoor. Deze tentoonstelling geeft een beeld van de inhoud van het schetsboek. Ook is in deze tentoonstelling een overzicht opgenomen van de structuurplannen die de afgelopen vier decennia zijn verschenen en zijn de gevolgen van deze plannen in beeld gebracht.

Vervolg traject

In de komende maanden zal de gemeente het schetsboek structuurplan uitwerken tot een voorontwerp structuurplan. Dit voorontwerp gaat naar verwachting eind dit jaar de inspraak in. Belanghebbenden kunnen dan officieel hun zienswijze en/of bezwaren kenbaar maken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie