Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'HP Workstation' benaming voor visualise- en kayakstations

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PRNL0000026

HP Workstation nieuwe naam voor Visualise- en Kayak-werkstations

HP Workstation x4000 met nieuwe 1,7 GHz Xeon-processor eerste werkstation dat onder de nieuwe merknaam op de markt komt

Amstelveen, 7 juni 2001 - Hewlett-Packard brengt de Visualise en Kayak-systemen voortaan op de markt onder het nieuwe merk HP Workstation. Deze reeks bevat zowel werkstations met PA-RISC- als met Intel-processors. Het eerste werkstation dat onder de nieuwe merknaam op de markt komt, is het HP Workstation x4000, een werkstation met de nieuwe Intel Xeon 1,7 GHz-processor.

De invoering van het merk HP Workstation vereenvoudigt het product-aanbod voor gebruikers. Veel van hen bevinden zich in gemengde omgevingen en hebben te maken met een breed scala besturingssystemen en platforms. Het HP Workstation-portfolio omvat Intel- en HP-UX-platforms met de besturingssystemen Windows 2000, Linux of HP-UX.

HP Workstation x4000
Het HP Workstation x4000 heeft dezelfde architectuur en levert dezelfde prestaties als een werkstation met de 1,7 GHz Intel Pentium 4-processor. Het systeem is echter uitgebreid met dubbele processors, twee keer zoveel RAM en levert tot 71% betere prestaties dan zijn op Pentium III gebaseerde voorganger met twee processors.

Het nieuwe werkstation volgt het HP X-Class Personal Workstation op en biedt hoge betrouwbaarheid en beheertools, zoals HP Toptools. Ook biedt het systeem HP Maxilife II voor verhoogde betrouwbaarheid, hardware zelfdiagnose en investeringsbescherming.

Verder biedt het nieuwe systeem de volgende voordelen:
* De dubbele 1,7 GHz Intel Xeon-processor verhoogt de prestaties en efficiëntie van veeleisende applicaties.

* De 'front-side bus' van 400 MHz levert drie keer zoveel bandbreedte dan het eerdere HP Pentium III werkstation met dubbele processor.
* Maximaal 4 GB capaciteit RDRAM zorgt voor voldoende geheugen voor veeleisende applicaties en complexe ontwerptaken.

* De 'configure-to-order'-optie past het product aan de behoeftes van de gebruiker aan.

* Ondersteuning van Microsoft Windows 2000 Professional, Windows NT Workstations en HP-geïntegreerd Red HatLinux.

Het HP Workstation x4000 wordt geleverd met een volledige reeks grafische 2D- en 3D-oplossingen, van Matrox G450 dual display professional 2D op instapniveau tot OpenGL ATI FireGL4, dat gegarandeerd ISV-gecertificeerd is dankzij het HP Leadership Graphics Program. Dit programma verzekert gebruikers van de snelste toegang tot nieuwe grafische technologie en betere grafische prestaties. HP ontwikkelt hiertoe grafische mogelijkheden voor zowel Windows als Linux en gaat strategische samenwerkingen aan met toonaangevende grafische leveranciers en ISV's. Zo hebben gebruikers toegang tot het breedste aanbod grafische oplossingen dat op de markt is. Meer informatie is te vinden op www.hp.com/workstation.

Het HP Workstation x4000 systeem is in Europa direct verkrijgbaar.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie