Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 7-06-2001
Mediabericht 07-06 (15.30 uur)

VENLO Joyriding

Venlo De politie heeft afgelopen nacht een drietal Venlose jongens aangehouden na een wilde achtervolging per auto door Venlo. De bestuurder van de wagen, een 18-jarige jongen uit Venlo, is ingesloten. De jongens hadden de personenauto zonder toestemming van de moeder van een van hen meegenomen. Een surveillance zag de personenwagen omstreeks 00.00 uur wegrijden vanaf de Hinsbeckerweg en wilde deze controleren. Hierop reageerde de bestuurder niet, maar reed met verhoogde snelheid door, ondanks een stopteken van de politiewagen. Via verschillende wegen die met hoge snelheid en met negeren van verkeerslichten werden overgestoken, kwam de wagen op de Boswachtersweg uit. Daar reed de bestuurder zich vast tegen een schrikhek en sprong uit de nog rijdende wagen, evenals de bijrijder. De derde inzittende, een 19-jarige, bleef op de agenten wachten en kon meteen worden aangehouden. De bijrijder, een 18-jarige jongen werd eveneens snel in de kraag gegrepen, en na een korte sprint kon de bestuurder worden staande gehouden. Zij werden alledrie overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto moest uit de greppel getakeld worden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder geen rijbewijs bezit en dat hij de auto van zijn moeder had meegenomen zonder toestemming.

VENLO Gewonde na steekpartij (2e ber.)

Venlo De 36-jarige Venlonaar die woensdagmiddag gewond raakte na door een 59-jarige Venlonaar met een mes te zijn gestoken, heeft daaraan een gescheurde lever overgehouden. De man is opgenomen op de medium care van het ziekenhuis en inmiddels geopereerd. De politie heeft de verdachte van de steekpartij aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan van de geweldpleging. De verdachte is vandaag gehoord en wordt vrijdag voorgeleid voor de officier van justitie en de rechter-commissaris.

WEERT Automobilist aangehouden

Weert De politie heeft vanmorgen een 56-jarige inwoner van Weert aangehouden voor het rijden met ontvreemde kentekenplaten op zijn auto en het tanken zonder betalen. Omdat het bij de agenten bekend was dat een soortgelijke auto als waarmee de Weertenaar rondreed gezocht werd, hielden de agenten de wagen vanmorgen omstreeks 08.30 uur staande op de St.Maartenslaan. Omdat de bestuurder niet kon voldoen aan het verzoek om zijn autopapieren te tonen, werd hij aangehouden op grond van het voeren van valse kentekenplaten. De auto is diverse malen gezien bij een tankstation aan de Roermondseweg in Weert terwijl de bestuurder ervan wegreed zonder te betalen. De politie zal het onderzoek naar de gestolen kentekenplaten en het tanken zonder betalen voortzetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie