Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie stationsvoorplein Den Helder

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Reconstructie stationsvoorplein

betreft: week: week 23

U bent er vast al overheen gereden: de nieuwe rotonde bij het station. Met het openen van de rotonde is een groot deel van de reconstructie afgerond. Maar er moeten nog een aantal dingen gebeuren. Inmiddels zitten we volop in de tweede fase van de reconstructie. Hiervoor is een deel van de Parallelweg ten oosten van het station afgesloten. Op de kaart kunt u zien welk deel dit is. Het verkeer wordt tijdens de tweede fase langs het werk geleid. Bij de derde fase worden de Beatrixstraat, de Boerhaavestraat en de Parallelweg op het nieuwe werk aangesloten. Het verkeer wordt dan zoveel mogelijk langs het werk geleid. Vóór de bouwvak zal de totale reconstructie klaar zijn.

Verkoopwagens markt Tijdens de tweede en derde fase vindt u de verkoopwagens van de markt niet voor de HEMA waar ze normaal gesproken staan, maar aan de oostzijde van het Julianaplein. Op de kaart is dit met een pijl aangegeven. Het gaat om de wagens van Kostelijk (patat), Van Saarloos (vleeswaren), De Jong kaas en worst, Houtzager (kruiden), Hoang (loempia's), Molenaar (poelier).

Resultaat Op de foto kunt u zien hoe het stationsvoorplein er over korte tijd uitziet. In de etalages van de HEMA, de Rabobank en het Postkantoor hangt een plattegrond. Hierop kunt u zien hoe de wegen en fietspaden lopen, maar ook waar de oversteekplaatsen voor voetgangers komen. Zo kunt u zien dat de oversteekplaats bij de Beatrixstraat niet meer richting HEMA is (wat eerst wel zo was), maar richting Wienerhof. De oversteekplaats is bovendien in twee delen.

Vragen of informatie? Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de detailhandelsconsulent van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, Gerlof Boers, telefoon 671473, of met de communicatie-adviseur van de dienst, Liesbeth Koning, telefoon 671651.

laaste verandering: juni 07, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie