Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste plaat kademuur in Kanaal door Walcheren

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Middelburg

Afdeling Communicatie
Postbus 6000
4330 LA Middelburg
tel. 0118-675450
fax 0118-675452

P E R S B E R I C H T

Eerste plaat kademuur in Kanaal door Walcheren

Wethouder Luitwieler trilt morgen de eerste plaat voor de nieuwe kademuur in de bodem van het Kanaal door Walcheren. Deze bijzondere gebeurtenis vindt plaats op donderdag 7 juni aanstaande om 12.00 uur, naast de Stationsbrug in Middelburg.

Het project Stationsgebied is inmiddels in volle gang. Er wordt gewerkt aan de nieuwe busterminal, de fietstunnel en de nieuwe Kanaalweg. De aanleg van de kademuur, één van de meest bijzondere onderdelen van het project, start morgen. Eerst wordt een damwand in de bodem van het kanaal getrild, vanaf de Stationsburg ongeveer 200 meter parallel aan de Kanaalweg. Daarna wordt de ruimte tussen de damwand en het talud opgevuld. Zo ontstaat ongeveer zes meter extra ruimte. Op deze kademuur komen ruime fiets- en voetpaden, openbaar groen, bankjes en straatverlichting.

De werken in het Stationsgebied hebben gevolgen voor het verkeer in het gebied. Er zijn twee rijstroken beschikbaar. Automobilisten vanuit richting Arnemuiden, die bij de stationsbrug gekomen rechtdoor of rechtsaf (over de brug) willen, rijden op één rijstrook. Op de Kanaalweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/u in verband met verkeersveiligheid. Ter hoogte van de Shell-pomp staan tijdelijke verkeerslichten om de verkeerstroom te begeleiden. Daar wordt gewerkt aan de nieuwe Kanaalweg. Zodoende is daar tijdelijk maar een rijstrook beschikbaar.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie