Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel belangstelling voor Paardensport CSIO Lissabon

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Veel belangstelling voor CSIO Lissabon

De lijst van geannuleerde internationale paardensportevenementen wordt steeds langer. Het zijn vooral de Noord-Europese concoursen die getroffen worden door de gevolgen van mond- en klauwzeer. In het zuiden van Europa zijn de gevolgen vooralsnog nauwelijks merkbaar.

In Lissabon is men gereed voor de 81e editie van het internationale concours hippique. CSIO Lissabon wordt gehouden van 7-10 juni 2001. Het evenement is onderdeel van de Samsung Nations Cup, een wereldwijde serie van landenwedstrijden voor springruiters. De belangstelling voor de kwalificatiewedstrijd in Portugal is bijzonder groot. De lijst van voorlopige inschrijvingen telt deelnemers uit 17 landen van maar liefst 5 verschillende continenten.

De beste ruiter van vorig jaar in Lissabon, de Zwitser Daniel Etter, is ook van de partij. Vorig jaar was de talentvolle ruiter zelfs winnaar van de Iberian Cup: als beste ruiter in de Grand Prix van Madrid, Barcelona en Lissabon kreeg hij goudstaven ter waarde van bijna 20.000,- Euro overhandigd.

De Fransen presteren in Lissabon altijd goed, zowel met het team als individueel. De kwalificatiewedstrijd van de Samsung Nations Cup werd zowel in 1999 als in 2000 door het Franse team gewonnen. In 1999 won Michel Robert bovendien de Grote Prijs in de Portugese hoofdstad. Naast Michel Robert heeft ook de nummer 2 van 1999, de Nieuw-Zeelander Bruce Goodin, aangekondigd naar Lissabon te komen.

Een oude bekende op de startlijst is de Fransman Eric Navet. Hij was al eens Europees en wereldkampioen. Na deze titels met zijn paard Waity Quito de Baussy heeft Navet geen kampioenschappen meer op zijn naam geschreven. Dat daar wat hem betreft binnenkort verander in komt, blijkt o.a. uit het feit dat Navet op dit moment op plaats 20 staat van de FEI/Gandini World Jumping Rankings. Hij is hard op de weg terug, en de Franse stilist zal dat in Lissabon bewijzen.

Meer informatie kunt u vinden op www.csio-lisbon.com

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie