Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AXA helpt ziekteverzuim en WAO-instroom beheersbaar te maken

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AXA Verzekeringen

AXA helpt werkgever en werknemer om ziekteverzuim en WAO-instroom beheersbaar te maken

7 juni 2001

AXA lanceert op donderdag 7 juni een nieuw assortiment Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor de collectieve markt. Dit assortiment geeft meer instrumenten aan werkgever én werknemer om ziekteverzuim en WAO-instroom werkelijk beheersbaar te maken. Hiermee speelt AXA in op recent gepubliceerde adviezen van de commissie Donner die aangeven dat er behoefte is aan een nieuwe aanpak om de risico's voor werkgevers en werknemers in de hand te houden.

Jan van den Berg, lid Groepsraad en algemeen directeur AXA Zorg N.V. licht toe: "De kosten van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn voor werkgevers in Nederland enorm hoog en preventie- en reïntegratietechnieken werpen nog nauwelijks vruchten af. Daarom is het uitgangspunt van het actuele assortiment van AXA dat werkgever en werknemer samenwerken in de strijd tegen verzuim. AXA biedt hiervoor de expertise, ondersteuning en relevante producten en diensten. AXA gelooft in zo vroeg mogelijk ingrijpen bij ziekteverzuim. Zowel om verzuim te voorkomen als te genezen".

Het assortiment Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van AXA bestaat uit de volgende elementen:

Een vast aanspreekpunt binnen AXA ondersteunt werkgevers bij preventie en reïntegratie. AXA werkt daarvoor samen met een breed netwerk van specialisten in de bestrijding van onder andere RSI en psychische klachten die in veel gevallen de bron zijn van verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Bij een substantiële verbetering van het verzuimcijfer krijgen werknemers een incentive: zij worden positief gestimuleerd om ook hun bijdrage te leveren aan verzuimreductie.

Voor langdurig onbeheersbaar ziekteverzuim biedt AXA een speciale verzekeringsvariant, die werkgevers in staat stelt het risico van onvoorziene calamiteiten adequaat te verzekeren.

Bij AXA leveren werkgevers via Arbodiensten gegevens digitaal aan, waardoor het proces van ziek- en herstelmeldingen snel verloopt en transparant is. Direct ingrijpen is nu mogelijk. Dit sluit aan bij het zogenaamde 'Poortwachter' model. Een eerste gratis consultgesprek binnen 6 weken is inbegrepen.

Het unieke 'bonus/malus-systeem' voor WAO contracten biedt direct financieel voordeel voor de werkgever bij een lage WAO-instroom. En instroom ten gevolge van ongevallen buiten de werksfeer zijn buiten beschouwing gelaten. Ook dit sluit nauw aan bij de voorstellen van de commissie Donner.

De geheel nieuwe lijn van producten van AXA bestaat uit deskundige dienstverlening op het gebied van preventie en reïntegratie, een verzuimverzekering in drie varianten en verzekeringen voor WAO-gat en Excedent.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie