Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PVDA-fractie wil geen reclame op kennisnet

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 7 juni 2001PVDA-FRACTIE WIL GEEN RECLAME OP KENNISNET

"Kennisnet is een leermiddel en mag daarom geen reclame bevatten." Dat heeft PvdA-woordvoerder Marleen Barth gezegd tijdens een overleg met minister Hermans van OCW. Kennisnet is de aansluiting van alle scholen in Nederland op het Internet, via een speciaal voor het onderwijs ontworpen website ( HYPERLINK www.kennisnet.nl) www.kennisnet.nl). Op die website is veel informatie en lesmateriaal te vinden voor leerlingen, leraren en ouders maar ook reclame. Zo trof Barth er onder meer een cursus 'nettiquette' van Walt Disney aan met een doorklikmogelijkheid naar het nemen van een abonnement op het weekblad Donald Duck. Ook Nijntje-producten kunnen via een doorklik op de Kennisnet-website worden aangeschaft. Hermans wil dit soort reclame ook in de toekomst toestaan.

De PvdA-fractie wijst dat af. "Kennisnet is net als een schoolboek, maar dan on line. Schoolboeken mogen geen reclame bevatten, waarom Kennisnet dan wel?" vindt Barth. Volgens Hermans is betrokkenheid van het bedrijfsleven noodzakelijk om Kennisnet bij de tijd te houden. Barth vindt dat geen overtuigend argument. "Door samen te werken met bibliotheken, musea en de publieke omroep kan een prachtig, veelzijdig aanbod op Kennisnet worden gerealiseerd. Ook scholen, leraren en leerlingen kunnen er programma's die zij hebben ontworpen op kwijt". Educatieve uitgeverijen zullen educatieve software aanleveren die beschikbaar komt via Kennisnet. Dat hun merknaam daarbij zal worden vermeld is volgens de PvdA-fractie geen probleem. Maar voor wervende reclame is geen ruimte. "De bedoeling van Kennisnet is altijd geweest dat het non-commercieel zou zijn, en dat moet zo blijven", zegt Barth.

Minister Hermans wil het beheer over de website van Kennisnet overdragen aan een stichting, die bestuurd zal worden door schoolbesturen. De PvdA-fractie heeft daar nog de nodige vragen bij. Betrokkenheid van het onderwijs bij Kennisnet is prima, maar in de voorstellen van Hermans hebben schoolbesturen geen vanzelfsprekende meerderheid in het bestuur van de Stichting Kennisnet. De PvdA wil dat wel, om te voorkomen dat andere partijen (bijvoorbeeld het bedrijfsleven) de zeggenschap over Kennisnet kunnen overnemen.Voor nadere informatie: Marleen Barth 070-318 2765reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie