Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Utrechtse Wethouder Verhulst in Centrale bibliotheek

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

René Verhulst in bibliotheek

Op donderdagavond 7 juni om 19.30 uur is Utrechts wethouder René Verhulst te gast in de Centrale bibliotheek aan de Oudegracht 167. Hij wordt geïnterviewd over zijn recent verschenen boek "Achterkant Stadhuis". Ook leest hij voor uit dit boek en is er gelegenheid voor discussie.

De lezing past in de serie van drie bijeenkomsten die, in de maand van het spannende boek juni, worden georganiseerd in de Centrale bibliotheek. De toegang is gratis.

Hoewel "Achterkant Stadhuis" geen specifieke thriller is, beschrijft het wel spanning en sensatie rond de Utrechtse politiek. Nedersticht, de vierde stad van Nederland, kent een vreemde gemeenteraad. Raadsleden maken elkaar regelmatig uit voor rotte vis, bevuilen het stadhuis en barsten zelfs af en toe in tranen uit. Eind 2000 zijn er door de samenvoeging met het naburige Rijndorp tussentijdse verkiezingen. "Achterkant Stadhuis" beschrijft de laatste roerige maanden van het college van burgemeester en wethouders. Ongewild raken twee raadsleden betrokken bij een geheimzinnige inbraak in het stadhuis. Een gewiekste hoogleraaradviseur lijkt bovendien een paar wethouders in zijn greep te hebben. En wat is het verband tussen financiële transacties in een nieuwbouwwijk en het stadhuis?

René Verhulst, observator, verteller en voormalig fractievoorzitter van het CDA, tekent alles treffend en met humor op. Een sleutelroman vol verwikkelingen die tevens inzicht geeft in het politieke bedrijf. De roman is een mengsel van fictie en non-fictie.

Verhulst (1960) werd geboren in een dorpje vlakbij Goes. Hij was onder andere werkzaam als secretaris van het college van bestuur aan de Universiteit Nyenrode. Vanaf 1994 maakt hij deel uit van de Utrechtse gemeenteraad. Bij de tussentijdse verkiezingen in 2000 was hij lijsttrekker voor het CDA. Momenteel is Verhulst wethouder van onder andere Grondzaken en Onderwijs.

In juni, de maand van het spannende boek, zijn nog twee lezingen gepland die de Gemeentebibliotheek Utrecht organiseert in samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht. Op 21 juni is Aad van den Heuvel te gast en op 28 juni leest Marjan Berk voor uit eigen werk. Locatie: Centrale bibliotheek, Oudegracht 167.

De toegang voor alle lezingen is gratis. Een folder met meer informatie is verkrijgbaar bij alle vestigingen van de Gemeentebibliotheek.
informatie: Gemeentebibliotheek, C.Kamphof, tel. 030-2861878

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie