Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MTC in Nijmegen krijgt nieuw Milieueffectrapport

Datum nieuwsfeit: 07-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

MTC krijgt nieuwe MER

De gemeenten Nijmegen en Overbetuwe hebben besloten om ten behoeve van de besluitvorming over het bestemmingsplan MTC een Milieueffectrapport (MER) op te stellen.

In 1997 is er al een MER voor het MTC opgesteld. Gezien de daadwerkelijke invulling van het gebied (met bijvoorbeeld een andere vorm voor havenmond en een gewijzigde ontsluitingsstructuur) heeft de Stuurgroep MTC zich geruime tijd geleden al de vraag gesteld of de MER die in 1997 voor het MTC is opgesteld voldoende is. Aanvankelijk bestond de gedachte dat volstaan zou kunnen worden met een uitgebreide milieuparagraaf (op basis van diverse onderzoeken). Ten behoeve van het bestemmingsplan is het afgelopen jaar op grote schaal nader onderzoek uitgevoerd. Het milieukundige en veiligheidsonderzoek is inmiddels praktisch afgerond. Het blijkt nu verstandig / noodzakelijk te zijn om de actuele inzichten vast te leggen in een nieuwe MER. Het wordt een verkorte MER-procedure. Dit betekent dat er geen startnotitie of richtlijnenadvies en -besluit aan de orde zijn. Dit proces is al in 1997 afgewikkeld. De Stuurgroep MTC heeft dit voorstel met de Commissie voor de m.e.r. besproken en een positief advies over deze aanpak gekregen. Dit betekent dat het bestemmingsplan samen met het MER in de derde week van augustus 2001 door de beide Colleges van B&W kan worden vrijgegeven voor inspraak. De aanpak leidt niet vertragingen bij de voorbereiding van het MTC.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie